Ďuriš Nicholsonová predstavuje Jablko ako modernú stredovú stranu

Jablko je moderná stredová strana so silným sociálnym programom, predstavila svoj projekt zakladateľka a europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Ako informovala na stredajšej tlačovej konferencii, za najdôležitejšiu reformu považuje vznikajúca strana štrukturálnu reformu regiónov.

08.03.2023 14:20
Jablko, Lucia Ďuriš Nicholsonová Foto: ,
Lucia Ďuriš Nicholsonová predstavila hodnotový profil novej politickej strany Jablko, jej programové priority a tváre odborných garantov.
debata (74)

„Jablko má jasnú víziu – návrat morálnosti, návrat rozumu, dodržiavanie dohôd, predpisov a záujem krajiny a občanov, ktorý má byť nadradený akýmkoľvek straníckym hádkam,“ načrtla Ďuriš Nicholsonová. Pre rozvoj krajiny a regiónov sú podľa nej potrební politici s otvorenými mysľami, ktorí dokážu čeliť novodobým výzvam. Jablko je podľa nej jasne prozápadnou, proeurópskou stranou, ktorá vidí potenciál v mladých ľuďoch.

Lucia Ďuriš Nicholsonová predstavila hodnotový...
Lucia Ďuriš Nicholsonová predstavila hodnotový...
+9Lucia Ďuriš Nicholsonová predstavila hodnotový...

Databázu strany podľa Ďuriš Nicholsonovej tvorí okolo 180 ľudí. Súčasťou strany sú napríklad aj bývalí politici Jozef Mihál a Peter Ošváth. Sympatizanti dosiaľ vyzbierali približne 5000 podpisov na vznik strany.

Ďuriš Nicholsonová Čítajte viac Ďuriš Nicholsonová: Remišová a Matovič sú dve tváre fatálneho zlyhania tejto vlády

Ďuriš Nicholsonová potvrdila, že je otvorená rokovaniam o spájaní, chce zabrániť prepadávaniu hlasov. O spolupráci už rokovala s dočasne povereným premiérom a lídrom mimoparlamentnej strany Demokrati Eduardom Hegerom, lídrom mimoparlamentnej ODS Pavlom Mackom či s expremiérom Mikulášom Dzurindom, ktorý ohlásil projekt Modrí – Európske Slovensko. Konkrétne závery to zatiaľ neprinieslo.

Naopak zakladateľka strany vylúčila spojenie s extrémistami, medzi ktorých zaradila aj zástupcov Smeru, Republiky či ĽSNS. Odmieta aj spoluprácu s OĽaNO pod vedením Igora Matoviča. Nateraz označila za naivné a trúfalé vylučovať zo spolupráce Hlas.

74 debata chyba
Viac na túto tému: #jablko #Lucia Ďuriš Nicholsonová