Remišovej sa bude na úrade dobre sedieť. Kupuje sedačku za 8-tisíc eur

Na ministerstve investícií Veroniky Remišovej investovali do nového nábytku, ktorý zahŕňa aj novú sedačku za 8-tisíc eur či vyrezávaný stôl za 14-tisíc eur. Informovala o tom strana Hlas a potvrdzujú to aj zmluvy, zverejnené v centrálnom registri.

09.03.2023 12:14
debata (91)

Podľa Martina Dorčáka z Hlasu ministerka Remišová presťahovala ministerstvo do budovy spolčnosti J&T a okrem toho, že desaťročný prenájom vyjde štát na 40 miliónov eur, kupuje ako výbavu drahý nábytok.

VIDEO: Hlas o nákupoch Remišovej: Pridrahý nábytok. Remišová: Určite nie je dizajnový.

Video

“Ako veľká podporovateľka slovenských výrobcov si kúpila nemecký ručne robený konferenčný stôl za 14-tisíc eur a luxusnú taliansku sedačku za 8100 eur,” uviedol Dorčák. Položil aj rečnícku otázku, či v “čase, keď ľudia nemajú peniaze a obracajú každé euro” sú takéto nákupy vhodné.

Podľa Veroniky Remišovej “určite to nie je dizajnový nábytok a určite nejdeme v šľapajách Hlasu”. Po rokovaní vlády v stredu tiež uviedla, že situáciu si preverí.

zväčšiť Zmluva o kúpe, centrálny register zmlúv.
Sedačka Poliform Zmluva o kúpe, centrálny register zmlúv.

Podľa centrálneho registru zmlúv ide o sedačku od výrobcu Poliform z edície Gentlemans Friends, ktorá je promovaná ako návrh holandského dizajnéra Marcela Wandersa. V zmluve je aj ďalšia sedačka tohto typu, tentoraz za 5 900 eur. Celkovo na dve sedačky a štyri pohovky má ísť 31-tisíc eur (s DPH).

zväčšiť Parametre sedačky za 8100 eur, centrálny...
Sedačka Poliform Parametre sedačky za 8100 eur, centrálny register zmlúv.
91 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #Veronika Remišová