Tlačovku sme nefinancovali z peňazí daňových poplatníkov, ohradili sa Hegerovi Demokrati

Novovznikajúca strana Demokrati sa ohradila voči informáciám, že úvodná tlačová beseda, na ktorej poverený premiér Eduard Heger informoval o vzniku strany, bola financovaná z peňazí daňových poplatníkov.

09.03.2023 13:05
Demokrati, Heger, Foto: ,
Eduard Heger na tlačovej besede s partnermi k predstaveniu novej politickej strany Demokrati 7. marca 2023.
debata (4)

Informáciu priniesol týždenník Plus 7 dní. Ako ďalej v tlačovej správe informoval hovorca Demokratov Martin Kvetko, utorková tlačová beseda bola hradená výhradne z financií strany, čo vedia aj zdokladovať.

„Nie je pravda ani to, že strana zneužila na prácu štátnych zamestnancov. Moderátorka si v deň konania tlačovej besedy čerpala na ministerstve obrany dovolenku a svoju prácu navyše vykonala bezodplatne. Týždenník tieto informácie zverejnil bez toho, aby si ich overil a požiadal o reakciu aj stranu Demokrati," vysvetlil Kvetko. Demokratov podľa Kvetka mrzí, že neoverené informácie prebrali bez oslovenia strany aj iné médiá, ktoré jednotlivo oslovili a požiadali o nápravu.

VIDEO: Otázka na Hegera: V čom je rozdiel medzi OĽaNO a Demokratmi?
Video

Úvodná tlačová beseda nového politického subjektu Demokrati bola podľa týždenníka Plus 7 dní financovaná z peňazí daňových poplatníkov. „Servis okolo poludňajšej tlačovky, na ktorej (Eduard) Heger ohlásil novú stranu Demokrati, zabezpečoval podľa informácií Plus 7 dní tlačový tím z ministerstva obrany. Samotnú tlačovku dokonca moderovala Martina Kovaľ Kakaščíková, hovorkyňa rezortu a dočasne povereného ministra Jaroslava Naďa," píše týždenník.

heger, demokrati Čítajte viac Uvidíme OĽaNO 2? Heger vzal so sebou štyroch ministrov. Demokratov vraj vymyslel Matovič

Na tlačovej besede sa zúčastnil aj šéf MO SR Jaroslav Naď, ktorý ju promoval aj na svojom profile ministra na sociálnej sieti, hoci samotná tlačová konferencia nesúvisela s obranou, ani s výkonom jeho funkcie. Periodikum tiež poukázalo na to, že tlačová beseda sa konala napoludnie, a teda v rámci pracovnej doby politických predstaviteľov.

VIDEO: Heger o novej strane: Je to moja vízia, nie Matovičova.

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #demokrati #Eduard Heger #strana Demokrati