Kollár: Demokrati nie sú OĽANO 2, s Matovičom ani pred a ani po voľbách

Mimoparlamentná politická strana Demokrati pod vedením Eduarda Hegera nie je OĽANO 2 a neplánuje spájanie s hnutím Igora Matoviča do koalície ani žiadneho iného spoločného subjektu pred predčasnými parlamentnými voľbami ani po nich. V TASR TV to povedal podpredseda Demokratov, nezaradený poslanec Miroslav Kollár.

09.03.2023 17:52
kollár Foto: ,
Miroslav Kollár počas tlačovej konferencie s partnermi k predstaveniu novej politickej strany Demokrati 7. marca 2023 v Bratislave.
debata (11)

„Eduard Heger sa jednoznačne odstrihol od OĽANO, lebo vyhodnotil, že robiť ďalšie štyri roky politiku takým spôsobom, akým ju robí Igor Matovič, sa jednoducho nedá,“ tvrdí Kollár. Pripomenul, že z 11 členov predsedníctva novej strany sú iba traja bývalými členmi OĽANO.

„Vyrušil ma postoj predsedu KDH, ktorý ešte pred pár týždňami ponúkal Eduardovi Hegerovi číslo dva na svojej kandidátke, a vtedy to nebolo OĽANO 2,“ konštatoval Kollár. Stanovisko Milana Majerského, ktorý termín „OĽANO 2“ v súvislosti s novou stranou použil, preto považuje za politicky účelové.

VIDEO: Heger o novej strane: Je to moja vízia, nie Matovičova
Video

Podľa Kollára je kľúčovým cieľom Demokratov poskytnúť voličom jasne proeurópsku a proatlantickú alternatívu tak, aby zárukou prozápadného smerovania Slovenska nemusel byť mimoparlamentný Hlas-SD Petra Pellegriniho.

Igor Matovič, Čítajte viac Matovič nestvoril Hegerovu novú stranu. Tvrdí však, že nápad rozdeliť OĽaNO bol jeho

Spoluprácu s poslancami OĽANO napríklad pri podpore legislatívy v parlamente Kollár nevylučuje. O prípadnej vládnej spolupráci po voľbách budú podľa Kollára Demokrati rokovať s každým, kto spĺňa kritériá prozápadnej orientácie. „Sme pripravení spolupracovať s každým, kto nebude spochybňovať našu proeurópsku a transatlantickú budúcnosť,“ doplnil. Túto politickú líniu chcú podľa neho Demokrati presadzovať aj v kampani, ktorá podľa Kollára musí byť kontaktná a vedená priamo v regiónoch.

VIDEO: Koho by si Matovič z Hegerovych ľudí nevzal do strany?
Video
11 debata chyba
Viac na túto tému: #demokrati #Igor Matovič #Eduard Heger #Miroslav Kollár #strana Demokrati