Platforma SMK z Aliancie rokovala s Gyimesim o spolupráci pred voľbami

Platforma SMK mimoparlamentnej Aliancie a poslanec Národnej rady (NR) SR György Gyimesi (OĽANO) rokovali o spolupráci pred predčasnými parlamentnými voľbami. Otázky prípadnej spolupráce sú stále otvorené, rokovať budú opäť budúci týždeň, informovala hovorkyňa Aliancie Klára Magdeme.

10.03.2023 15:42
György Gyimesi Foto: ,
Poslanec parlamentu György Gyimesi (OĽaNO).
debata

„Prítomní zhodnotili aktuálnu politickú situáciu a konštatovali, že majú spoločný cieľ, ktorým je čo najsilnejšie parlamentné zastúpenie Maďarov a južného Slovenska po jesenných voľbách,“ uviedla hovorkyňa s tým, že rokovania budú pokračovať o týždeň. Následne by mali informovať o výsledkoch.

Aliancia, Rastislav Káčer, Petícia, Čítajte viac Prestrelka utíchla, no Maďari sa nevzdávajú. Spustili petíciu, Káčer musí odísť: Výzva aj pre Gyimesiho

Magdeme priblížila, že diskutovali aj o úlohe platforiem pri zostavovaní kandidátnej listiny Aliancie. „Predstavitelia platformy SMK informovali o miestach tejto platformy na spoločnej kandidátnej listine. Diskutovali aj o prvých obrysoch volebnej kampane,“ dodala.

Igor Matovič / Eduard Heger / Čítajte viac Politológ: Heger má šancu na dvojciferný výsledok, Matovič sa už pripravuje na boj

Na rokovaní sa zúčastnili predseda Aliancie Krisztián Forró, predseda platformy SMK József Berényi a člen predsedníctva Aliancie za platformu SMK Gyula Bárdos.

debata chyba
Viac na túto tému: #György Gyimesi