Minister školstva Horecký odovzdal 60 učiteľom cenu sv. Gorazda

Celoživotná trpezlivá práca, mimoriadny prínos pre školstvo a množstvo žiakov a študentov, ktorých pripravili na profesijný aj osobný život. Aj takto by sa dali zhrnúť výsledky mnohých učiteľov, ktorí zasvätili svoj život svojmu povolaniu. Dočasne poverený minister školstva Ján Horecký v piatok v priestoroch Bratislavského hradu udelil Veľkú medailu, Malú medailu a Ďakovný list sv. Gorazda pedagógom, ktorí sa pričinili o rozvoj školstva na Slovensku.

12.03.2023 20:10
Ján Horecký Foto: ,
Minister školstva Ján Horecký počas udeľovania cien sv. Gorazda v priestoroch Bratislavského hradu 10. marca 2023
debata (3)

VIDEO: Minister školstva Ján Horecký udelil pedagógom cenu sv. Gorazda.

Video

Ocenenie pedagogickej práce nesúce meno svätého Gorazda je najvyšším prejavom uznania, aké môže pedagógom udeliť minister školstva a traduje sa od roku 1997. Symbolicky sú tieto ocenenia nazvané po prvom známom učencovi v dejinách slovenského národa a sú uznaním mimoriadneho pedagogického úsilia, talentu, nasadenia či vernosti pedagogickej profesii, ako aj práce v prospech školstva či výchovy.

VIDEO: Atmosféra na odovzdávaní cien sv. Gorazda.

Video

„Učiteľstvo je investícia svojho života do života mnohých. Vyžaduje si holistický prístup, zapojenie mysle a srdca. Osobitne dnes vás spoločnosť, my všetci, veľmi potrebujeme. Vy ste soľou života v školách a školských zariadeniach, vaše dobré a ochotné ruky, mysle a srdcia formujú naše deti a spoločnú budúcnosť,“ prihovoril sa oceneným pedagógom a symbolicky aj všetkým učiteľom minister

VIDEO: Mariana Kamenská z Obchodnej akadémie v Seredi o ocenení.

Video

Veľkú medailu svätého Gorazda si prevzalo 15 učiteľov a učiteliek. Jednou z nich je aj Mariana Kamenská z Obchodnej akadémie v Seredi. Ocenenie získala za celoživotnú pedagogickú činnosť, vysoko profesionálny prístup k práci, za dlhoročnú prácu s talentovanými literárne nadanými žiakmi a za zavádzanie inovatívnych metód v pedagogickej pra­xi.

Minister školstva Ján Horecký počas udeľovania...
Udeľovanie cien sv. Gorazda v priestoroch...
+6Udeľovanie cien sv. Gorazda v priestoroch...

Malú medailu svätého Gorazda udelil rezort školstva 19 pedagógom. Medzi nimi bola aj Zuzana Révészová zo Spojenej školy v Košiciach. Cenu si prevzala za dlhoročnú pedagogickú prácu, osobitný prínos v oblasti inkluzívneho vzdelávania, významný podiel v oblasti vzdelávania žiakov z marginalizovaných rómskych komunít a za bohatú publikačnú činnosť.

VIDEO: Ako prebiehalo udeľovanie cien.

Video

Dôstojným uznaním mimoriadneho pedagogického úsilia, talentu, nasadenia či vernosti pedagogickej profesii, ako aj práce v prospech vzdelávania a výchovy je aj Ďakovný list svätého Gorazda. Celkovo ho získalo 26 učiteľov. Príkladom je aj Richard Demian, pedagóg na Základnej škole s materskou školou v Kozárovciach. Ocenenie získal za mimoriadny prínos v oblasti výchovy a vzdelávania žiakov a dlhoročnú úspešnú riadiacu prácu.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ocenenie sv. Gorazda