Na ministerstve zdravotníctva sa našli odpočúvacie zariadenia

Polícia ani Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR nechcú bližšie komentovať medializované informácie o nájdení odpočúvacích zariadení v priestoroch rezortu.

13.03.2023 20:55
SR budova Ministerstvo zdravotníctva MZ SR BAX Foto: ,
Ministerstvo zdravotníctva
debata (13)

V priestoroch ministerstva zdravotníctva sa mali nájsť odpočúvacie zariadenia, pričom predmetom špionáže vraj bola štátna tajomníčka Lenka Dunajová Družkovská alebo aj viaceré osoby. Živé.skto uviedli dôveryhodné zdroje. Samotný rezort sa k téme zatiaľ nevyjadril.

Redakcia živé.sk dodáva, že sa nevie o akú techniku išlo – „či dokázali prenášať len zvuk alebo aj obraz a či záznamy vedeli posielať okamžite napríklad na server alebo sa uchovávali len v lokálnej pamäti s tým, že si ich odtiaľ musela prísť vziať nepovolaná osoba – napríklad na pamäťovej karte“.

„Keďže poskytnutie informácií v tomto štádiu trestného konania by mohlo zmariť účel trestného konania, bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková. Rezort zdravotníctva dodal, že vzhľadom na prebiehajúce úkony nemôže poskytnúť viac informácií než polícia.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva