Kollár chce, aby Slovensko a Česko boli zapojené do obnovy Ukrajiny

Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) chce, aby Slovensko aj Česko boli zapojené do povojnovej obnovy Ukrajiny. Vníma to ako kompenzáciu za pomoc. Uviedol to po utorkovom stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom.

14.03.2023 11:21
SR ČR prezident Pavel návšteva BAX Foto: ,
Na snímke sprava český prezident Petr Pavel a predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) počas stretnutia v Českom dome v utorok 14. marca 2023 v Bratislave.
debata (18)

„Keď teraz pomáhame Ukrajine, tak budeme trvať na tom a požadovať to aj od nášho partnera na Ukrajine, že v prípade povojnovej obnovy budú Slovensko a rovnako aj Česká republika zapojené do obnovy,“ uviedol Kollár. Poznamenal, že korektná a šľachetná pomoc Ukrajine je prvým krokom. „Druhým je obnova a tam budeme trvať na tom, aby sme sedeli pri stole, aby sme naše firmy a ekonomiku mohli potiahnuť, ako kompenzáciu za pomoc,“ doplnil.

Peter Pavel, Zuzana Čaputová, Eva Pavlová, Juraj Rizman, Čítajte viac Pavel odplatil návštevu. Bol by rád, keby Čaputová zostala v úrade

Na stretnutí podľa Kollára hovorili aj o aktuálnych vnútropolitických otázkach na Slovensku či o tom, akým spôsobom vláda dovládne. „Aké stanoviská budeme mať smerom k Ukrajine, k pomoci odovzdania migov, akým spôsobom sme schopní pripraviť krajinu na predčasné voľby,“ doplnil predseda NR SR.

Na snímke hlavy štátov druhý zľava prezident...
Na snímke hlavy štátov druhý sprava prezident...
+20Na snímke zľava český prezident Petr Pavel a...
VIDEO: Bude Čaputová opäť kandidovať? Čo jej Pavel poradí?
Video
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Petr Pavel #vojna na Ukrajine