V Kolumbii zadržali obchodníka s drogami. Má ísť o jedného z najhľadanejších Slovákov

Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR pripravuje v zrýchlenom režime žiadosť a materiály k vydaniu obvineného Michala Píša na Slovensko. Zadržaný bol v Kolumbii na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu. Žiadosť bude zaslaná kolumbijským orgánom diplomatickou cestou, potvrdil pre TASR Timotej Lauko z tlačového oddelenia rezortu spravodlivosti.

15.03.2023 10:20 , aktualizované: 15:50
debata (6)

„Menovaný je obvinený pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi,“ priblížil Lauko. Obvinený bol v Kolumbii zadržaný 12. marca. Medzinárodný zatýkací rozkaz vydal Okresný súd Trenčín.

„MS SR dňa 14. marca v zmysle požiadavky kolumbijských orgánov požiadalo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o zaslanie verbálnej nóty Ministerstvu zahraničných vecí Kolumbijskej republiky,“ dodal Lauko.

Televízia Joj priniesla informáciu, že v kolumbijskom meste Cartagena zadržali nebezpečného obchodníka s drogami a má ísť o hľadaného Michala Píša, ktorý bol jedným z najhľadanejších Slovákov.

„Kolumbijské protidrogové vyšetrovacie orgány Píša označujú za cudzinca, ktorý sa ukrýval v miestnom luxusnom rezorte Manga v La Heroica. Lovci lebiek ho odhalili na základe chyby, ktorú urobil. Chcel vycestovať do inej krajiny, čo umožnilo medzinárodnej polícii, ktorá sledovala jeho stopu, aby ho odhalila," uviedol portál televízie Joj. Ako informovali ďalej, podľa kolumbijských detektívov je vysoko postavený drogový pašerák, ktorý sa v Cartagene usídlil s plánom dlhodobého pobytu.

Píša viní európska polícia z príslušnosti k organizovanej ozbrojenej skupine pôsobiacej v Bratislavskom, Trenčianskom a Žilinskom kraji a v Českej republike zameranej na skladovanie a obchod s omamnými a psychotropnými látkami. Ako portál informoval, muž bol zadržaný špeciálnym protidrogovým komandom v dome v štvrti zvanej Manga. Portál El Universal uviedol, že po mužovi pátra Interpol vo viacerých krajinách.

6 debata chyba