Matovič: Ak niekto pripúšťa spoluprácu s mafiou, je pre OĽANO nepriateľ

Ak nová strana Demokrati pripúšťa povolebnú spoluprácu s Hlasom, je pre hnutie OĽANO politický nepriateľ. Vyplýva to z vyjadrení lídra hnutia Igora Matoviča. Chce od Demokratov vedieť jasné stanovisko. Odvoláva sa na slová lídra Demokratov Eduarda Hegera aj Jaroslava Naďa, ktorí vylúčili spoluprácu s Hlasom, no napríklad Rastislav Káčer ju pripustil. Matovič to považuje za diametrálne odlišné stanoviská.

15.03.2023 22:58
debata (25)

„Pre naše hnutie neexistuje zásadnejšia otázka o tom, ako sa ku ktorej strane postaviť. Ak niekto povie, že pripúšťa spoluprácu s mafiou po voľbách, sú na druhom brehu a sú naši politickí nepriatelia. Ak povedia, že vylučujú mafiu, v žiadnom prípade s mafiou nepôjdu, tak ako povedali pred týždňom, považujeme ich za našich politických partnerov, s ktorými chceme mafiu na druhom brehu poraziť,“ vyhlásil Matovič o Demokratoch. Dodal, že OĽANO chce byť s Demokratmi partner, no spoluprácu s Hlasom považuje za kolaboráciu s mafiou. Nedá sa podľa neho tváriť, že Hlas je iný ako Smer.

VIDEO: Matovič prišiel do Michaloviec bez ochranky. Keď ma niekto chce zastreliť, nech si ma zastrelí

Video

Matovič sa pýta, či platí verejný prísľub Naďa a Hegera alebo či platia slová Káčera. „Od zodpovedania tejto otázky záleží náš prístup k tejto politickej strane,“ dodal.

Káčer v rozhovore pre Denník N povedal, že minimálny spoločný menovateľ toho, čo by malo integrovať strany, ktoré by mali mať ambíciu vládnuť v tejto krajine, Hlas spĺňa. Necíti potrebu vytláčať stranu z priestoru normálnych politických strán. Dodal, že rozhodnutia o povolebnej spolupráci sa budú tvoriť kolektívne a v situácii, „keď budeme vidieť, ako sú rozdané karty“.

Heger trvá na svojom odmietavom postoji k spolupráci so Smerom, Hlasom, ĽSNS, Republikou aj SNS. Po stredajšom rokovaní vlády uviedol, že na odmietnutí spolupráce s Hlasom-SD sa dohodli v strane Demokrati.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič