Obvinili pedagóga, ktorý mal postreliť študentku policajnej akadémie

Polícia obvinila pedagóga Vladimira Šeparneva, ktorý mal postreliť študentku Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave. Stíhaný je na slobode. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

16.03.2023 10:44
debata (3)
VIDEO: Kurilovská pre streľbu na akadémii zatiaľ odstúpiť neplánuje
Video

Obvinenie vzniesli v stredu 15. marca pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. „Keďže vo veci aj naďalej pokračuje vyšetrovanie, bližšie informácie poskytneme, keď to situácia umožní,“ dodal hovorca.

Nešťastná udalosť sa stala v stredu 1. marca na Akadémii Policajného Zboru v Bratislave, kde zo zatiaľ nezistených príčin pedagóg postrelil 20-ročnú žiačku. Tá skončila s poranením chrbtice v nemocnici. Podľa medializovaných informácii sa tri budúce policajtky po vyučovaní chceli zdokonaliť v streľbách, a tak išli s pedagógom na polygón v areáli školy. Pri výstrele z inštruktorovej zbrane strela zasiahla jednu z kadetiek do chrbta.

Poverený minister vnútra Roman Mikulec v tejto súvislosti uviedol, že rektorka akadémie Lucia Kurilovská by mala zvážiť rezignáciu. Tá to však odmietla.

Lucia Kurilovská Čítajte viac Skončí šéfka policajnej akadémie? Mikulec je za jej odstúpenie
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Akadémia policajného zboru