Prezidentka vymenovala nových generálov, zdôraznila význam Ozbrojených síl v aktuálnom dianí

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok (16. 3.) povýšila Róberta Kleštinca a Martina Michalku do funkcie generálmajora. Vymenovala tiež štyroch nových generálov, a to Mareka Banasa, Jaroslava Kráma, Jozefa Ševčíka a Róberta Kecsöa. V príhovore zdôraznila význam Ozbrojených síl (OS) SR vzhľadom na aktuálne dianie v susednej Ukrajine.

16.03.2023 14:07
SR Bratislava prezidentka OS vymenovanie... Foto: ,
Na snímke brig. gen. Martin Michalko povýšený na generálmajora počas povýšenia a vymenovania generálov Ozbrojených síl (OS) SR prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou v prezidentskom paláci v Bratislave.
debata (11)

„Keď priame ohrozenie krajiny a jej bezpečnosti nemusí byť len hypotetickým nebezpečenstvom, ale môže sa stať zo dňa na deň realitou,“ povedala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

vojenska priprava Čítajte aj Naď otvára armádu pre všetkých: koho bude môcť povolať a kto sa službe vyhne?

„Naši občania v tejto situácii potrebujú mať istotu, že sa ich bezpečnosť opiera o profesionálnu, odborne spôsobilú, dobre vycvičenú a na vysokej úrovni technicky vybavenú armádu. Oddnes, páni generáli, budete s ešte väčšou zodpovednosťou pristupovať aj vy,“ uviedla hlava štátu.

Na snímke brig. gen. Róbert Kleštinec povýšený...
Na snímke zľava brigádny generál Róbert...
+8Na snímke brig. gen. Martin Michalko povýšený...

Povýšenia a menovania do generálskych hodností sú podľa nej osvedčením ich schopností a ocenením ich doteraz vynaloženého úsilia. „Počas doterajšieho pôsobenia už nespočetnekrát mali možnosť preukázať odvahu, rozhodnosť a odborné schopnosti. No predovšetkým preukázali to, čo je pre skutočného profesionálneho vojaka najdôležitejšie – oddanosť svojej krajine a jej spojencom,“ skonštatovala Čaputová.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Ozbrojené sily SR #prezidentka #Zuzana Čaputová