Svedok opísal, ako mal obvinený advokát zabiť Daniela Tupého

Čo sa stalo v osudnú noc? V kauze vraždy prehovoril jeden zo svedkov a popísal, čo sa v tú noc stalo. Za útočníka označil bratislavského advokáta Adama P., ktorého z vraždy aj obvinili, informovala televízia Markíza.

25.03.2023 20:17
debata (235)

Proti advokátovi sú aj ďalšie dôkazy, vyplýva z uznesenia vyšetrovateľa, ktoré má Markíza k dispozícii.

VIDEO: Šéf polície Štefan Hamran o vražde Daniela Tupého
Video

Podľa výpovedí sa partia neonacistov stretávala každý víkend s jediným cieľom – pobiť sa. V osudný večer 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke napadli skupinu študentov, v ktorej bol aj Daniel Tupý, informovala televízia. Svedok mal na miesto prísť s útočníkmi autom. Opísal, ako videl obvineného Adama P. zatvorenou päsťou udierať neznámeho muža ležiaceho na zemi. Obvinený advokát mal študentovi spôsobiť bodné aj bodnorezné rany.

Daniel Tupý Čítajte viac Politológ Nociar: Extrémizmus sa presunul z ulíc do vrcholovej politiky

„Podľa svedka to bolo rýchle, ležiaci muž, ktorým bol Daniel Tupý, sa nebránil. O koho išlo však v tom čase nevedel. Bola tma,“ vyplýva podľa Markízy z uznesenia. Na študenta zaútočil aj svedok. Potom všetci nastúpili do áut a odišli.

Adam Puškár Čítajte viac Polícia obvinila z vraždy Daniela Tupého advokáta, prokurátorka ho chce mať vo väzbe

„Keď sa svedok na druhý deň dozvedel, že bitka sa skončila smrťou, podozrenie padlo práve na Puškára, a neskôr sa v tom aj utvrdil, keď sa mu Puškár zdôveril,“ dodala televízia s tým, že svedok sa v tom čase bál vypovedať a mal strach z pomsty.

prezidentka-tupy-vrazda-uctenie-pamiatka-nestandard1 Čítajte viac Otec Daniela Tupého: Vtedy náckovia nevinných ľudí bili, dnes ich máme v parlamente

Advokát sa mal po vražde z partie vytratiť a až o niekoľko rokov sa o tom na spoločnom stretnutí zhovárali. Vtedy mal Adam P. zisťovať, kto ako vypovedal, pričom sa stále tváril, akoby sa nič nestalo a nič sa ho netýkalo.

Vyšetrovateľ NAKA vo štvrtok večer obvinil advokáta Adama P. za trestný čin vraždy Daniela Tupého. Prokurátorka podala návrh na vzatie obvineného do väzby. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava V bude rozhodovať o podanom návrhu na väzobné stíhanie rozhodovať v nedeľu 26. marca o 11:00 hod.

235 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Tupý