Naď zvažuje trestné oznámenie na Fica. Smer pre migy na celú vládu

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) bude oslovovať členov vlády SR, ktorí jednohlasne odsúhlasili dodanie stíhačiek MiG-29 Ukrajine, aby všetci podali na Roberta Fica (Smer) trestné oznámenie za falošné obvinenie. Uviedol to v diskusnej relácii Braňo Závodský Naživo Rádia Expres.

27.03.2023 13:02 , aktualizované: 17:30
naď Foto: ,
Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď.
debata (203)

„Akonáhle dostaneme oznámenie, že bol nejaký krok urobený, tak za seba určite môžem povedať, že to spravím a verím, že ďalší členovia vlády sa pridajú. Obviňovať vládu, ktorá jednohlasne odsúhlasila medzivládnu dohodu zo sabotáže už nie je sranda. Nech potom Fico dokáže, akým spôsobom sme tú sabotáž zrealizovali a keď nie, nech pyká za svoje skutky," tvrdí Naď.

VIDEO: Do boja s Ruskom. Slovenské migy odleteli na Ukrajinu
Video

Opozičný Smer podal trestné oznámenie na členov vlády pre podozrenie zo spáchania zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa, porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a sabotáže, informoval vedúci tlačového oddelenia strany Ján Mažgút.

VIDEO: Naď o politike. Koho chcel z OĽaNO odpratať z parlamentu?
Video

Podanie trestného oznámenia na členov vlády, ktorí rozhodovali o poslaní stíhačiek na Ukrajinu, avizoval šéf opozičného Smeru Robert Fico už skôr. Rozhodnutie vlády považuje za protiústavné.

VIDEO: Fico v Ide o pravdu: Slovensko bude v júni v hroznom stave, v septembri v katastrofálnom
Video
203 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Jaroslav Naď