Čekovského odvolali z funkcie šéfa kultúrneho výboru

Poslanci Národnej rady SR odvolali v stredu Kristiána Čekovského (nezaradený) z funkcie predsedu Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá. Za opozičný návrh na jeho odvolanie hlasovalo 69 poslancov zo 128 prítomných, proti bolo 47 a zdržalo sa 12 poslancov. Výsledky voľby oznámili v pléne NR SR.

29.03.2023 20:03
kristián čekovský Foto: ,
Kristián Čekovský
debata (15)

Opoziční poslanci v návrhu argumentovali tým, že Čekovský nespĺňa základné odborné ani osobnostné predpoklady na túto funkciu. „Do dnešného dňa neovláda rokovací poriadok a na základe toho zneužíva právomoci funkcie predsedu výboru,“ píše sa v návrhu, pod ktorým sú podpísaní poslanci Dušan Jarjabek (Smer), Tomáš Taraba (nezaradený, Život – Národná strana), Ľubica Laššáková (nezaradená, Hlas), Jana Vaľová (Smer) a Stanislav Mizík (nezaradený, Kotlebovci – ĽSNS).

Čekovský reagoval, že to vníma ako iniciatívu opozičných poslancov, ktorí sa väčšinou na zasadnutiach výboru nezúčastňujú a pokiaľ naň prídu, narúšajú jeho priebeh. Opozícia tiež tvrdila, že Čekovský neovláda rokovací poriadok a na základe toho zneužíva právomoci svojej funkcie.

Kristián Čekovský, Ján Budaj, OĽaNO, platforma Čítajte aj Opozícia chce odvolať Čekovského z čela mediálneho výboru
15 debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #Kristián Čekovský #kultúrny výbor