Ministerstvo obrany chce na Sliači vybudovať stojisko za 6,5 milióna eur

Ministerstvo obrany (MO) SR plánuje na leteckej základni Sliač vybudovať nové stojisko medzi rolovacími dráhami. Predpokladané náklady sú 6,5 milióna eur. Projekt má byť spolufinancovaný zo zdrojov NATO. Začiatok obstarávania stavby musí odobriť vláda, návrh je v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

30.03.2023 14:02
debata (22)

„Cieľom navrhovanej investičnej akcie je vytvoriť stojisko medzi rolovacími dráhami G a H v priestore pred hangárom Vítkovice, s priamym napojením na rolovaciu dráhu L, ktoré umožní manévrovanie, parkovanie a manipuláciu s nákladom pre dve taktické transportné lietadlá,“ priblížil rezort. Ako dodal, investičná akcia je v súlade s inými pripravovanými projektami na Sliači.

Projekt sa má realizovať na základe potrieb NATO ako projekt programu bezpečnostných investícií NATO (NATO SecurityInves­tmentProgramme – NSIP). „V rámci postupov NSIP bude projekt posudzovaný Výborom pre investície NATO, ktorý tiež môže upraviť výšku konečného podielu SR. Výbor tiež schvaľuje spôsob obstarania realizácie stavby,“ vysvetlil predkladateľ.

Stavba by sa mohla realizovať v období rokov 2023 – 2024. Presný termín má byť známy po uskutočnení verejného obstarávania.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #NATO #letisko Sliač