Na východe zatkli obchodníkov, predávali fejky cez sociálne siete

Na východnom Slovensku zadržali obchodníkov s textilom, ktorí predávali cez internet napodobeniny známych módnych značiek. V rámci akcie s krycím názvom Barón príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy zadržali štyri osoby, ktoré skladovali v rodinnom dome tovar v hodnote viac ako 133-tisíc eur. Jednotlivé modely predvádzali na sociálnej sieti a kupujúcim ich zasielali kuriérskou službou.

30.03.2023 15:29
SR FS KÚ napodobeniny zadržanie značky Foto: ,
Textilný tovar v hodnote viac ako 133.000 eur, ktorý zadržali príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚ FS) na východnom Slovensku 30. 3. 2023.
debata (3)

Kriminalisti v rámci akcie urobili domovú prehliadku a ďalšie prehliadky nebytových priestorov. Zaistili veľké množstvo oblečenia, obuvi a módnych doplnkov svetoznámych značiek, ako je Louis Vuitton, Chanel, Versace, Dolce & Gabbana, Dior, Phillip Plein, LIU JO a ďalších, ktoré vykazujú známky porušovania duševného vlastníctva.

Štyria zadržaní sú už trestne stíhaní za porušovanie práv k ochrannej známke, označeniu pôvodu výrobku a obchodnému menu, spáchaného formou spolupáchateľstva. V prípade dokázania viny im hrozí jeden až päť rokov väzenia.

Podvod Čítajte aj Cez web predával veci za 25 eur, naletel podvodníkovi a prišiel o 12-tisíc

Finančná správa zaistenie tovaru oznámila aj zástupcom majiteľov ochranných známok, ktorí rozhodnú o ďalšom postupe. „Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru, alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky,“ informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #Šmejdi #fejky