Podvod s vnukom, seniorku obrali o 14-tisíc. Tohto muža si odfotila, poznáte ho?

Začiatkom týždňa obrali seniorku v Bratislave o 14 000 eur. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informovalo na sociálnej sieti.

31.03.2023 16:21
debata (20)

Neznámy páchateľ poškodenej seniorke zavolal a predstavil sa ako jej vnuk, ktorý má finančné problémy. Dôchodkyňa mu chcela pomôcť a na jeho pokyn mu vybrala zo svojho bankového účtu finančnú hotovosť. Tú mala odovzdať na Kramároch tzv. pánovi Kováčovi, pretože „vnuk“ nemohol po peniaze prísť.

Dôchodkyňa mužovi odovzdala 14 000 eur, predtým si ho však stihla ešte odfotografovať. „Po príchode domov kontaktovala svoju dcéru a zistila, že sa stala obeťou podvodu,“ priblížili policajti.

V tejto súvislosti sa polícia obracia na verejnosť so žiadosťou o pomoc. V prípade, že disponuje informáciami o neznámom páchateľovi alebo skutočnostiach súvisiacich s prípadom môže kontaktovať políciu na bezplatnom čísle 158 alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Polícia žiada o pomoc: "Ak disponujete... Foto: Zdroj PZ SR
muž, peniaze, polícia, podvod Polícia žiada o pomoc: "Ak disponujete informáciami o osobe na fotografii alebo skutočnosťami súvisiacimi s prípadom, kontaktujte nás na bezplatnom čísle polície 158, alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Prípadne nám napíšte formou správy na FB profile Polícia SR - Bratislavský kraj.
Video
Ide o peniaze: Ako rozoznať podvodníkov od banky a neprísť o peniaze? Kam neklikať a aké údaje nikdy neposielať? Dobré rady prináša Sylvia Ďatelinková, právnička zo Slovenskej bankovej asociácie. Premiéra 22. 3. 2022.
20 debata chyba
Viac na túto tému: #podvod #polícia SR