Forró z Aliancie v Ide o pravdu: Ľudia volili zmenu, tá nevyšla. Chceme dobre fungujúce regióny

Je pre nás dôležité, aby sa ľudia vedeli uplatniť v regiónoch, kde žijú a neodchádzali odtiaľ, hovorí Kristián Forró, šéf strany Aliancia - Szövetség.

01.04.2023 09:35
debata (29)

VIDEO: Pozrite si debatu Petra Bielika a Kristiána Forróa v relácii Ide o pravdu.

Video

Pretaví sa dobrý výsledok Aliancie z volieb do samospráv aj na celoštátnej úrovni? Podľa Forróa prieskumy podhodnocujú silu strany, hovorí tiež, že ako mimoparlamentná strana majú menej možností ukázať sa a zaslúžili by si viac priestoru.

“V súčasnosti má volič veľmi ťažkú úlohu. Vieme dobre, že v roku 2020 chcel zmenu a hlasovali za zmenu. A tá zmena nevyšla. Úloha strán, ktoré zastupujú regióny ako je Aliancia, je pre našu krajinu veľmi dôležitá," uviedol. Kľúčové je podľa neho, aby dobre fungovali regióny, aby z nich ľudia neodchádzali. Na Slovensku fungujú rôzne národnostné komunity, čo považuje za plus pre krajinu.

Ak sú nejaké veci nedoriešené z minulosti, čo sa objavuje aj v slovensko-maďarských vzťahoch, mali by to podľa neho riešiť historici a právnici. Čo sa týka národnostného spolužitia, upozorňuje, že sú rôzne modely, ktoré v Európe sú úspešne a o týchto modeloch sa dá debatovať.

Chcú osloviť aj slovenských voličov? Prečo potrebujú regióny výstavbu ciest? Kedy budú mať hotovú kandidátku? S kým chcú spolupracovať?

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu #Kristián Forró