Alkohol úradoval na východe: Policajti ratovali mladíka, vodič nafúkal 5 promile

Opitého maloletého chlapca našla v podvečerných hodinách na košickom sídlisku Nad jazerom hliadka mestskej polície. Po prevezení do nemocnice mu namerali v krvi viac ako tri promile alkoholu, informovala Mestská polícia (MsP) Košice na sociálnej sieti.

05.04.2023 10:47 , aktualizované: 14:44
debata (5)

Chlapca našli v okolí obchodného centra na Važeckej ulici. „Mladík nebol schopný podrobiť sa dychovej skúške na zistenie množstva alkoholu v krvi a jeho stav sa len zhoršoval. Prestával komunikovať, nedokázal sa orientovať v priestore a prechádzal do hlbokého útlmu. Z týchto dôvodov privolali policajti maloletému záchranku,“ uviedla MsP.

Do príchodu záchranárov policajti monitorovali dýchanie a ďalšie vitálne funkcie chlapca. Na miesto sa podľa polície dostavila aj jeho matka. Záchranka previezla chlapca do Detskej fakultnej nemocnice. „Mestská polícia mesta Košice vec oznámi ako správny delikt zákonného zástupcu mestu Košice k prejednaniu,“ konštatovala MsP.

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia v Poprade obvinila 21-ročného občana Maďarska, ktorý nafúkal takmer 5 promile. „V pondelok len pár minút po polnoci viedol motorové vozidlo po komunikácií v obci Tatranská Lomnica, kde z dôvodu, že pri odbočovaní nedal znamenie o zmene smeru jazdy, bol policajnou hliadkou zastavený a podrobený kontrole. Výsledok dychovej skúšky u vodiča bol mimoriadne prekvapivý, dosiahol hodnotu takmer päť promile," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Vodič po zadržaní skončil v cele policajného zaistenia.

alkohol Čítajte viac Polícia avizuje kontroly. V pondelok nafúkal vodič sanitky, ďalší zdemoloval päť áut
5 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol za volantom