Zrazil ju a ušiel. Cyklistka je na pľúcnej ventilácii. Polícia žiada o pomoc

Cyklistka, ktorú pri osade Chrast pri obci Bajč v Komárňanskom okrese zachytilo auto, je v stabilizovanom stave. Informoval o tom primár Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny (KAIM) v novozámockej nemocnici Štefan Krbila.

06.04.2023 12:25
nehoda Foto:
Miesto nehody, pri ktorej sa v sobotu 1. apríla pri obci Bajč v Komárňanskom okrese vážne zranila cyklistka. Vinník nehody z miesta ušiel.
debata (20)

Nemocnica prijala pacientku 1. apríla. Podľa primára KAIM je momentálne na umelej pľúcnej ventilácii s nutnosťou podpory viacerých orgánových systémov. „Očakávali sme komplikácie a niektoré polytraumy aj vznikli. V súčasnosti ich riešime. Po zvládnutí týchto komplikácií budú nasledovať ďalšie úkony, keď budeme vidieť, v akom stave sú orgánové systémy,“ povedal Krbila.

Cyklistka pri zrážke s autom utrpela rozsiahle poranenia organizmu. Podľa Krbilu ide o mnohopočetné zlomeniny s vnútrobrušným poranením a zranením pľúcnych orgánov s nutnosťou umelej pľúcnej ventilácie. „Po konzultácii s operačnými oddeleniami sme boli nútení niektoré zlomeniny riešiť operačne a niektoré konzervatívne. Pokiaľ ide o fraktúry hrudníka a panvy, tie zostávajú v konzervatívnej liečbe bez operácie. Operovalo sa ľavé predlaktie a na neskoršie obdobie sa odložila operácia tvárovej kosti, ku ktorej sa pristúpi až keď budú stabilizované všetky vitálne funkcie,“ doplnil Krbila.

Po vodičovi, ktorý cyklistku zrazil a neposkytol jej pomoc, ale z miesta ušiel, pátra polícia. Podľa stôp išlo o vozidlo značky Citroën alebo Peugeot Boxer bielej farby. Polícia po vodičovi stále pátra a vyzýva na pomoc aj verejnosť. Voči páchateľovi sa koná vo veci trestného činu ublíženia na zdraví.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #cyklistika #dopravná nehoda