Rezníkove dcéry študovali v zahraničí za peniaze človeka z kauzy Dobytkár. Exšéf RTVS to priznal

Podľa informácií Denníka N mal majiteľ agentúry Roko, Peter Kuba, ktorý je obžalovaný v kauze Dobytkár, poslať približne 200-tisíc bývalému riaditeľovi RTVS Jaroslavovi Rezníkovi. Z týchto peňazí malo byť financované štúdium Rezníkovych dcér.

13.04.2023 11:18
jaroslav rezník Foto: ,
Jaroslav Rezník počas verejného vypočutia kandidátov na funkciu generálneho riaditeľa RTVS. 13. jún 2022
debata (69)

Majiteľ agentúry Roko Peter Kuba obžalovaný v kauze Dobytkár podľa Denníka N poslal zhruba 200-tisíc eur Rezníkovi. Bývalý riaditeľ RTVS Rezník to priznáva a tvrdí, že peniaze mu vracal v hotovosti.

Z dokumentov vyplýva, že v rokoch 2015 až 2020 poslal Kuba Rezníkovi približne 200-tisíc eur na náklady, ktoré boli spojené so štúdiom jeho dcér vo Veľkej Británii a v USA.

Kubu spája s Rezníkom nielen zmienka v spise Gorila, ale aj podnikateľova reklamná agentúra Roko, ktorá minimálne 15 rokov kooperovala s verejnoprávnymi médiami (RTVS), v čase, keď ich riadil práve Jaroslav Rezník. Ten zároveň priznal, že sa s Kubom pozná od roku 2000.

Podnikateľ Peter Kuba, ktorý je obžalovaný z prania špinavých peňazí, roky posielal peniaze na štúdium dcér bývalého riaditeľa verejnoprávnej televízie Jaroslava Rezníka. Denník N má k dispozícii dokumenty, ktoré tieto platby preukazujú.

VIDEO: Zrušenie koncesionárskych poplatkov za RTVS, Eduard Heger
Video

Kuba platby odmietol vysvetliť. Rezník priznáva, že podnikateľ peniaze pre jeho dcéry cez bankový účet posielal, no tvrdí, že on mu ich potom v hotovosti vracal.

Denník N pripomína, že agentúru Roko ešte v 90. rokoch zakladali Kamil Peteraj a Michal Gučík, darilo sa jej za vlád HZDS aj Smeru. Jaroslav Rezník sa dostal do vedenia verejnoprávnych médií za vlád týchto dvoch strán.

Správu aktualizujeme.

69 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Jaroslav Rezník #kauza Dobytkár