Ministerstvo vnútra spúšťa informačnú kampaň k cestovným dokladom

Na vybavenie dokladov sa najdlhšie, v priemere takmer dve hodiny, čaká v bratislavskom klientskom centre. Najkratšie čakacie lehoty sú vo Svidníku či Brezne, vybavujú tam za menej ako päť minút. Vyplýva to z minulotýždňových štatistík Ministerstva vnútra (MV) SR, ktoré spúšťa komunikačnú dvojtýždňovú infokampaň k cestovným dokladom.

17.04.2023 14:31
debata

„Vo všeobecnosti odporúčame vyhnúť sa veľkým klientskym centrám v krajských mestách. Čelia náporu nielen stálych obyvateľov, ale aj osôb, ktoré v meste pracujú,“ radí rezort. Najvyťaženejšie pracovisko je klientske centrum v Bratislave, ktoré v uplynulom týždni vybavilo takmer tisícku osôb. Na pracoviskách v Bratislavskom kraji sú čakacie doby najdlhšie.

VIDEO: Čakanie na doklady v klientskom centre v Trnave
Video

S blížiacou sa letnou sezónou si mnohí ľudia začínajú vybavovať doklady. Klientske centrá a oddelenia dokladov v krajských a v niektorých okresných mestách každoročne v tomto čase čelia náporu žiadateľov. Ako upozornil rezort, o vydanie pasu pritom možno požiadať na ktoromkoľvek oddelení dokladov na Slovensku.

Doklady, klientske centrum, Okresný úrad Trnava Čítajte aj Ak potrebujete nové doklady, čakať môžete aj hodiny... Kde si vybavíte pas, občiansky či vodičák najrýchlejšie?
debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo vnútra #cestovné doklady