VIDEO: Falošný policajt vymámil od seniorky tisíce eur. Nepoznáte ho?

Máme ho na kamerách, pátrame, kto to je - polícia žiada o pomoc pri hľadaní podvodníka, ktorý sa 'hral' na policajta.

18.04.2023 15:10
debata (11)

VIDEO: Falošný policajt na záberoch kamier.

Video

„Podľa doposiaľ zistených informácií neznámy páchateľ telefonicky kontaktoval 77-ročnú seniorku, u ktorej vyvolal nesprávnu predstavu, že je kontaktovaná policajtom, ktorý sa snaží ochrániť jej finančnú hotovosť a cennosti pred podvodníčkou vydávajúcou sa za pracovníčku pošty. Zo strachu o svoj majetok a dôverou, že falošný policajt jej chce pomôcť poškodená postupovala podľa jeho pokynov,“ uviedla polícia

Najskôr odovzdala seniorka „mužovi v šedom oblečení“ dvetisíc eur, potom 500 eur a cennosti zo zlatého kovu. To všetko sa odohrávalo pred nákupnou „kockou“ na Seberíniho ulici v Bratislave. Potom išla ešte do banky, z účtu zobrala hotovosť 8-tisíc eur a tie mužovi odovzdala tiež.

Polícia to vyšetruje ako zločin podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva. „Akékoľvek poznatky, ktoré by viedli k zisteniu totožnosti osoby vo videu Vás žiadame oznámiť na bezplatnom čísle polície 158, alebo osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Prípadne nám napíšte formou správy na Polícia SR – Bratislavský kraj,“ žiadajú o pomoc policajti.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia SR #podvody na senioroch