Nehoda úplne paralyzovala Branisko, NDS cez víkend zavrie tunel na severe

Tunel Branisko na diaľnici D1 sa podarilo pol hodinu pred poludním sprejazdniť. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

21.04.2023 10:59 , aktualizované: 13:12
debata

Pre dopravnú nehodu bol tunel uzatvorený asi od 8. hodiny, a to obojsmerne. Ako konkretizovala polícia, išlo o nehodu osobného auta a kamióna, predbežne bez zranení. Obchádzka viedla po ceste I/18. Hliadky polície zabezpečovali odklon premávky.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) zase cez víkend na 48 hodín uzavrie diaľničný tunel Horelica a prípojnú komunikáciu I/11A. Podľa hovorkyne NDS Evy Žgravčákovej je dôvodom uzávery pravidelná jarná údržba tunela.

VIDEO: Prerazenie tunela Čebrať po ôsmich rokoch
Video

Tunel Horelica uzavrú dnes o 20:00 a opätovne ho otvoria v nedeľu 23. apríla o 20:00. Žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová pre agentúru SITA potvrdila tradičné obchádzkové trasy pri uzávere tunela. „Doprava v smere do Žiliny bude presmerovaná pred tunelom z cesty I/11A na I/11B takzvaným malým obchvatom Čadce, s pokračovaním po ceste I/11, prípadne III/2017 až po mimoúrovňovú križovatku v Krásne nad Kysucou. V smere do Čadce bude doprava odklonená z I/11A na miestnu komunikáciu v Oščadnici, vozidlá budú pokračovať po III/2013 na cestu I/11 a následne sa po ceste I/11B vrátia na I/11A," konkretizovala Kremeňová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Branisko #NDS #dopravná nehoda #Horelica