Kaliňák v Ide o pravdu: Kukláči mi denne doručujú pozvánky na návrat do politiky

Robert Kaliňák (Smer) sa vracia do politiky. Tvrdí, že pre katastrofálne fungovanie tejto vlády a okrem toho "ruky do práce je treba priložiť vždy". Pokoj a profesionálne vedenie krajiny je to, čo Slovensko potrebuje, povedal v relácii Ide o pravdu.

28.04.2023 08:00
debata (171)

VIDEO: Pozrite si debatu Petra Bielika a Roberta Kaliňáka v relácii Ide o pravdu.

Video

Odišiel podľa svojich slov aj preto, aby dal priestor služobne mladším, keďže bol v politike viac ako dvadsať rokov. Oceňuje mladú generáciu „smerákov“, ale dodáva, že stredná generácia, najviac pripravená, si založila inú stranu. Aj preto sa snaží opäť pomôcť strane, tvrdí.

Na otázky, či to nie je aj kvôli rôznym kauzám, ktoré rieši orgány činné v trestnom konaní a prečo Smer vyťahuje namiesto programových cieľov na tlačových besedách rôzne nahrávky, odpovedal, že sa len bránia pred politickými procesmi a s únikmi informácií nezačali v Smere.

„Snažíme sa vyrovnávať informačnú asymetriu, ktorú mainstream ponúka verejnosti a tvári sa, že to je pravda a na konci dňa je potom prekvapený, keď tie súdy prehrajú,“ povedal Kaliňák a dodal, že on a jeho advokáti sa napríklad o obvinení dozvedeli z jedného média, skôr ako ho oficiálne dostali. Zároveň to považuje za službu verejnosti: „Akonáhle porušujú pravidlá pri nás, tak ich pri bežných ľuďoch budú porušovať absolútne“.

V súčasnosti je Robert Kaliňák šéfom volebnej kampane Smeru. Bude aj kandidovať? Má podľa neho Smer šancu opäť vládnuť? Čo bude podľa neho úspechom a čo neúspechom vo voľbách? Ako bude prebiehať kampaň, bude drahá? Vypočujte si reláciu Ide o pravdu.

171 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Kaliňák #Ide o pravdu