Pellegrini pre Pravdu: Danka sa budem pýtať aj na útoky, dôvod na dohodu pred voľbami nevidím

Líder Hlasu Peter Pellegrini dnes podpísal dohodu s lídrom Dobrej voľby Tomášom Druckerom. Pellegrini pre Pravdu uviedol, že s inými stranami sa už spájať nebude, no s Hlasom bude spolupracovať ešte niekoľko osobností. Stretnutie s predsedom SNS Andrejom Dankom vníma ako priateľské a nevidí dôvod na spoluprácu. Pýtať sa ho bude aj na množstvo útokov zo strany SNS voči nemu a strane.

28.04.2023 14:00
debata (46)
Video
Pellegrini pre Pravdu: Danka sa budem pýtať na útoky

Po zlúčení strán Dobrá voľba zanikne a niektorí členovia sa stranu súčasťou strany i kandidátky vrátane Tomáša Druckera. S ďalšími stranami sa už spájať neplánuje, no Pellegrini čoskoro predstaví dve alebo tri mená známych osobností, ktoré budú s Hlasom spolupracovať.

S ďalšou stranou sa spájať nebudem

„V krátke dobe ešte predstavíme možno dve tri mená, s ktorými budeme chcieť otvorene spolupracovať a ktorí sa aj prihlásia k našej politike a budú chcieť spolu zabojovať o budúcnosť Slovenska,“ uviedol líder Hlasu.

Pellegrini podpísal s Druckerom dohodu

Líder Hlasu Peter Pellegrini dnes podpísal dohodu s lídrom Dobrej voľby Tomášom Druckerom. Strany sa zlúčia a Dobrá voľba zanikne.

Fotogaléria
Líder Hlasu Peter Pellegrini podpísal s Tomášom...
Líder Hlasu Peter Pellegrini podpísal s Tomášom...
+3Líder Hlasu Peter Pellegrini podpísal s Tomášom...

Podľa neho je o stranu Hlas a spoluprácu s ňou záujem. „Nepôjde o konkrétnu politickú stranu, budú to jednotlivci tak, ako sme predstavili napríklad Michala Kaliňáka,“ uviedol.

Nevidím dôvod na dohodu pred voľbami

Okrem toho ho čaká ešte stretnutie so SNS. Danko ho pozval na spoločné stretnutie už v stredu. Na stretnutie neprišiel kvôli inému pracovnému programu, ale aj kvôli tomu, že nevidí dôvod, aby na stretnutí bol aj šéf Smeru Robert Fico.

pellegrini, drucker Čítajte viac Dobrá voľba pomôže Pellegrinimu skôr finančne, než voličmi. Odlíšia ho Druckerovi ľudia od Smeru?

Zhodu na dátume stretnutia s Dankom zatiaľ nenašli. Pellegrini to vníma len ako priateľské stretnutie. Líder Hlasu nevidí dôvod na to, aby koordinoval so SNS spoločný postup napríklad na akciách, ako Smer. „Pre nás sú Smer, aj SNS, aj PS, aj Demokrati naši súperi vo voľbách,“ povedal.

„My s nimi budeme súperiť o čo najlepší výsledok, preto nevidím logiku ani dôvod, prečo by mal Hlas dopredu pred voľbami vytvárať nejakú dohodu a koalíciu, to sa bude diať až po voľbách. Do volieb chceme ísť samostatne. Ja to aj pánovi Dankovi ozrejmím,“ uviedol.

Líder Hlasu Peter Pellegrini podpísal s Tomášom... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Hlas, Peter Pellegrini, Tomáš Drucker, Dobrá voľba Líder Hlasu Peter Pellegrini podpísal s Tomášom Druckerom dohodu o zlúčení dvoch strán. Dobrá voľba tak zanikne.

„Samozrejme sa ho budem pýtať aj na množstvo útokov, ktoré za posledné mesiace a roky adresoval aj na moju adresu, ale aj na adresu Hlasu, ako to myslel a či to už teraz myslí inak,“ povedal líder Hlasu. „Ideme sa uchádzať o čo najlepší výsledok s ambíciou vyhrať voľby. A čo bude potom… Takéto rokovania, aké iniciuje Andrej Danko majú čas do 1. alebo 2. októbra,“ dodal.

Zlúčenie s Dobrou voľbou

Viacerí členovia Dobrej voľby vstúpia do Hlasu a strana Tomáša Druckera zanikne. Predsedovia strán Peter Pellegrini a Tomáš Drucker na piatkovej tlačovej konferencii podpísali dohodu, ktorú majú ešte ratifikovať aj najvyššie orgány strán.

Drucker ocenil, že od Pellegriniho dostal ponuku na spojenie sa. „Myslím si, že sa so stranou Hlas zhodujeme v programových otázkach veľmi široko,“ skonštatoval. Dobrá voľba sa bude podľa jeho slov na kampani podieľať aj finančne. „Prostriedky, ktoré Dobrá voľba má, môžu predstavovať maximálne asi desať percent kampane,“ povedal Pellegrini.

© Autorské práva vyhradené

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #Peter Pellegrini #Tomáš Drucker #Dobrá voľba