Inšpekcia preveruje ďalší incident na policajnej akadémii. Škola vtedy náhodný výstrel utajila

Úrad inšpekčnej služby preveruje aj ďalší incident na policajnej akadémii, kde postrelili policajnú kadetku. Pre médiá to povedal dočasne poverený minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). Procesy na akadémii podľa neho neboli dobre nastavené.

02.05.2023 14:10
Akadémia Policajného zboru Foto: ,
Akadémia Policajného zboru v Bratislave.
debata (3)

„Prebieha vyšetrovanie a mnohé okolnosti, ktoré postupne vyplávajú na povrch, sú súčasťou vyšetrovania. Je tam otvorená kontrola Úradu inšpekčnej služby, jedna by už v týchto najbližších dňoch mala byť uzavretá, jedna bude prebiehať aj z dôvodu týchto nových skutočností,“ skonštatoval Mikulec s tým, že si treba počkať na výsledky.

Lucia Kurilovská Čítajte viac Kurilovská na akadémii skončila a kritizuje Mikulca: Situácia nabrala obludné rozmery

Denník Sme v utorok informoval, že pedagóg z policajnej akadémie, ktorý začiatkom marca postrelil kadetku, mal incident na akadémii už v minulosti. Náhodný ostrý výstrel zo služobnej zbrane mal padnúť v roku 2021 v rámci výcviku na školskom streleckom polygóne, nikto sa nezranil.

Policajná akadémia Čítajte viac Obvinili pedagóga, ktorý mal postreliť študentku policajnej akadémie

Akadémiu Policajného zboru v Bratislave od 1. mája povedie Michal Marko. Minister vnútra Mikulec mu odovzdal poverenie. Dočasne poverený rektor akadémie nahrádza bývalú rektorku Luciu Kurilovskú, ktorú odvolala prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s kauzou postrelenej študentky. Funkciu bude Michal Marko vykonávať dočasne, a to do vymenovania nového rektora.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Akadémia policajného zboru #Roman Mikulec