Mimoriadna schôdza k cenám potravín sa pre nedostatok poslancov neuskutoční

Poslancom Národnej rady (NR) SR sa ani po opakovaných pokusoch nepodarilo otvoriť mimoriadnu 89. schôdzu, ktorá sa mala venovať zdražovaniu potravín. Neúspešný bol v stredu aj posledný štvrtý pokus, kedy sa prezentovalo iba 71 zákonodarcov a opäť ich nebola potrebná nadpolovičná väčšina. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) následne schôdzu ukončil.

03.05.2023 09:20 , aktualizované: 10:30
debata (12)

VIDEO: Pčolinský k májovej schôdzi: Niektoré zákony podporu majú, niektoré sú len tak hodené do pléna

Video

Návrhy zákonov, ktoré mali byť prerokované na mimoriadnom rokovaní, sú zaradené aj v programe riadnej 90. schôdze NR SR. V jej rokovaní budú poslanci pokračovať v stredu po polhodinovej prestávke. Dva návrhy uznesení majú byť zaradené na nasledujúcu júnovú schôdzu parlamentu.

mimoriadna schôdza, predčasné voľby, migy, poslanci, parlament Čítajte viac Mimoriadna schôdza sa nezačala ani na druhý pokus, skúsia to opäť v stredu

Mimoriadne rokovanie parlamentu inicioval opozičný Smer-SD s podporou nezaradených poslancov okolo Tomáša Tarabu. Na programe mali byť návrhy, ktoré sa zaoberajú cenovou legislatívou a tiež návrh zákona, ktorý by odpustil prvovýrobcom na pol roka odvody za zamestnancov. Tak by zamestnávatelia ušetrili okolo 25 % personálnych nákladov.

heger, šeliga, zitnanska Čítajte viac Začal sa parlament a Demokrati už ukázali Matovičovi svoje hranice
12 debata chyba