Naď chce materiál o obstaraní protivzdušnej obrany pripraviť pre budúcu vládu

Vedenie rezortu obrany chce pre budúcu vládu pripraviť všetko tak, aby mohla rozhodnúť o obstaraní protivzdušnej obrany. V stredu o tom informoval dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď. Ako pripomenul, protivzdušná obrana je pre bezpečnosť zásadným prvkom.

03.05.2023 13:29
naď Foto: ,
Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď.
debata (8)

Vypracovaná už bola štúdia uskutočniteľnosti, ktorú zhodnotil aj Útvar hodnoty za peniaze. Ako vysvetlil Naď, ďalší krok bude spracovanie materiálu na rokovanie vlády.

VIDEO: Naď: Nestrašte. Za migy nám zaplatia, F-16 budú doma
Video

„Rokujeme o tom, či najprv oslovíme rôzne vlády, aby nám poslali svoje ponuky a potom s výsledkom pôjdeme na vládu, alebo dopredu pôjdeme na vládu, aby nám dala mandát, aby sme oslovili… To je technická záležitosť,“ načrtol Naď.

Tender na obstaranie ručných zbraní chce vyhlásiť ešte aktuálny minister.

Šéf rezortu sa v stredu stretol aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Ako priblížil, s hlavou štátu si aktualizovali informácie týkajúce sa obrany a bezpečnosti, najmä v nadväznosti na cestu prezidentskej delegácie na Ukrajinu a posledných Naďových rokovaní.

VIDEO: Mambe ciele neujdú. Po Rumunsku ochráni slovenské nebo
Video
Ministerstvo obrany oznámilo, že slovenské nebo ochráni taliansky taktický systém SAMP/T Mamba. Viac o ňom vo videu NATO.
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #protivzdušná obrana