Hlas kritizuje Mikulca za výmenu ubytovne, namieta nízke kapacity apartmánov

Mimoparlamentný Hlas kritizuje dočasne povereného ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) za zámenu ubytovne Saratov v bratislavskej Dúbravke za 50 apartmánov v Rači. Namieta najmä nízku kapacitu nového ubytovania pre policajtov. Bývalá ministerka vnútra, nezaradená poslankyňa pôsobiaca v Hlase Denisa Saková, o tom informovala na štvrtkovej tlačovej konferencii.

04.05.2023 12:40
Denisa Saková, Roman Mikulec Foto: , ,
Roman Mikulec a Denisa Saková.
debata (2)

„Mrzí ma, že minister túto budovu vymenil za luxusné hotelové izby, kde je priemerná cena 6200 eur za štvorcový meter, v Rači,“ komentovala Saková. Pýta sa, či rezort nemohol ísť radšej „zlatou strednou cestou“ a získať viac kapacít. Ako upozornila, kým v Saratove bolo 450 lôžok, v novom ubytovaní je ich približne 100. Riešenie ubytovacej otázky pre policajtov mal podľa nej Mikulec nechať na svojho nástupcu, keďže zmluvu podpisoval už ako odvolaný minister.

Akadémia Policajného zboru Čítajte viac Inšpekcia preveruje ďalší incident na policajnej akadémii. Škola vtedy náhodný výstrel utajila

Saková tvrdí, že riešením budúcnosti ubytovne Saratov sa zaoberala ešte ako ministerka. Budovu vtedy z hygienických príčin uzavreli a našli náhradné ubytovanie pre policajtov, ktorí tam bývali. Hodnota Saratova bola vtedy podľa nej na základe znaleckého posudku vyčíslená na vyše 5 miliónov eur. Náklady na prípadnú opravu sa odhadovali na 12 miliónov eur.

Denisa Saková, Roman Mikulec Čítajte viac Boj proti korupcii vs. pomoc ľuďom. Hlas nepôjde cestou krvilačnej pomsty, Mikulec vytiahol Fica

Ako načrtla, uvažovalo sa aj o výmene za inú ubytovňu, približne na úrovni troch hviezdičiek. Možnosťou bola aj výmena za bytový dom či rekonštrukcia za peniaze firmy, ktorá by časť ubytovne nechala ministerstvu. Pripomenula, že vo funkcii bola len 23 mesiacov a riešenie tejto otázky nechala ďalšiemu ministrovi.

Roman Mikulec, OĽaNO, NBÚ Čítajte viac Hon na Mikulca? Výbor mu dal za pravdu. Krúpa spochybnil NBÚ: Je to hra, nejde len o diskreditáciu ministra

Ministerstvo vnútra (MV) SR v uplynulých dňoch informovalo o zámene rodinného domu s pozemkom v bratislavskom Lamači a ubytovne Saratov v bratislavskej Dúbravke za 50 apartmánov v Rači. Deklarovalo, že na zámene objektov finančne získalo. Rozdiel v cene podľa rezortu predstavoval sumu vo výške 629.000 eur v jeho prospech. Chcelo tak naplniť svoju povinnosť zabezpečiť ubytovanie pre príslušníkov Policajného zboru.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #Denisa Saková #Roman Mikulec