Matovič kauzu Vlčan hádže na Demokratov: Čaputová vymenuje úradnícku vládu

Kauza ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana, ktorého firma získala dotáciu z ministerstva životného prostredia, je kauzou medzi dvomi nominantmi strany Demokrati. Tvrdil to predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič v diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska Sobotné dialógy.

06.05.2023 13:27
Igor Matovič, parlament, májová schôdza Foto: , ,
Igor Matovič
debata (24)

Matovič si myslí, že v tejto strane by si to mali aj vyriešiť. Trvá na tom, že Vlčan nie je nominantom hnutia OĽaNO, ale nominantom dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera, ktorý je predsedom strany Demokrati. Do tej patrí i poverený minister životného prostredia Ján Budaj. Matovič odmieta niesť zodpovednosť za nominanta inej strany.

VIDEO: Fico o Vlčanovej firme: ‚Beťár‘ Samuel zarába po vstupe do vlády
Video

Posledná rana

Matovič je tiež presvedčený, že bude vymenovaná úradnícka vláda, uviedol v relácii. Poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer (Demokrati) podľa Matoviča uštedril vláde Eduarda Hegera poslednú ranu. Zdôraznil, že Káčer je pritom Hegerov človek a tiež člen jeho strany Demokrati. Matovič si myslí, že prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje „progresívnu vládu". Tú nemieni ju podporiť. Pripustil však, že je tu taká možnosť, ak by Čaputová rokovala s jeho hnutím a dala jeho členom, ktorých volilo mnoho voličov, možnosť nominovať ľudí z mimopolitického prostredia. Poslanec Národnej rady (NR) SR Marián Viskupič (SaS) súhlasí, že prezidentka už nemá na výber a myslí si, že by mala vymenovať úradnícku vládu a ukončiť chaos.

Sídlo spoločnosti Reko Recycling v Iži pri Komárne. Čítajte viac Vlčanova skládka smetí. Denník Pravda navštívil miesto, za ktoré dostal miliónovú dotáciu

Matovič by už v tejto chvíli nepodporil skorší termín parlamentných volieb. Ak by boli začiatkom leta, eliminovala by sa podľa neho možnosť volebnej kampane. Podotkol, že hoci by to bolo na začiatku leta, mnoho ľudí bude dovolenkovať. Viskupič sa pripojil a zdôraznil, že by to prinieslo len ďalší chaos. Iný termín je už podľa neho dnes nerealistický a strana SaS by ho už nepodporila.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Samuel Vlček