Kollár: Voľby budú 30. septembra, na skorší termín nie je podpora poslancov

Predčasné parlamentné voľby budú 30. septembra, na skorší termín nie je podpora 90 poslancov v parlamente, skonštatoval predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) v reakcii na opozičné pokusy o zmenu termínu.

09.05.2023 15:06
Boris Kollár Foto: ,
Predseda Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina)
debata (5)

Smer inicioval mimoriadnu schôdzu, na ktorej chce docieliť voľby začiatkom júla. Kollár ju zvolá na štvrtok alebo piatok.

„OĽaNO a SaS jasne povedalo, že skorší termín neodsúhlasia. Táto snaha je zasa len bublina a naháňanie si tlačoviek Fica a Pellegriniho,“ povedal Kollár s tým, že na skorší termín nemajú vopred dohodnutú podporu 90 poslancov.

VIDEO: Fico úradnícku vládu podporí len za skoršie voľby.

Video

Keď strana SaS v decembri 2022 iniciovala pád vlády, Smer a Hlas sa podľa Kollára mali s ňou dohodnúť na skoršom termíne volieb na jar. Kompromis sa však našiel až na septembrovom termíne. Preto podľa neho voľby nebudú skôr.

Jediné meno, ktoré prezidentka vo svojej...
Ivan Šimko bude ministrom vnútra.
+11Michal Horváth bude ministrom financií.

Opozičný Smer chce na mimoriadnom rokovaní NR SR presadiť uznesenie vo vzťahu k prípadnej úradníckej vláde, docieliť chce skorší termín predčasných parlamentných volieb, a to 1. alebo 8. júla. Vláda by musela predložiť aj návrhy zmien zákonov upravujúcich lehoty a podmienky dôležité pre konanie parlamentných volieb v júlovom termíne.

voľby ilustračné foto Čítajte viac Skorší termín volieb môže byť reálny. Ústavný právnik pripúšťa jedinú možnosť
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #predčasné voľby 2023