Fico opäť vyťahuje kartu Soros. Čaputovej sa vyhrážajú zabitím. Podnikne právne kroky

Prezidentka Zuzana Čaputová sa ostro ohradila voči vyhláseniam predsedu opozičného Smeru Roberta Fica. Ten na sociálnej sieti napísal, že úradnícka vláda na čele s Ľudovítom Ódorom nie je prezidentkin návrh, ale Sorosova voľba.

09.05.2023 21:00
čaputová, zuzana čaputová, Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová.
debata (865)

„Dnes Róbert Fico opäť šíril klamstvá o americkej agentke, sorošovej vláde, konzultáciách s americkou ambasádou. Zhruba v tom istom čase som mala ďalšie dva výsluchy ako poškodená pre nové vyhrážky zabitím voči mne a mojim blízkym. Dôvody vyhrážok ako vždy rovnaké – americká agentka, soroš, americká ambasáda,“ napísala prezidentka na sociálnej sieti.

fico blaha Čítajte viac Blaha zasahuje do práv Čaputovej, rozhodol súd. Musí sa zdržať verbálnych útokov a šírenia neprávd

Zopakovala, že tieto výroky a obvinenia sú nepodložené a prekračujú hranice politického súboja, čo potvrdil napokon aj Ústavný súd SR. „Poslanec Fico to vie. A vie aj to, že robiť z niekoho terč nenávistnými klamstvami už na Slovensku zabíjalo,“ dodala prezidentka s tým, že využije všetky právne prostriedky na ochranu svojej rodiny aj ochranu prezidentského ú­radu.

Fico v pondelok pred svojimi priaznivcami na bratislavskom Slavíne pri príležitosti osláv Dňa víťazstva nad fašizmom a 78. výročia konca druhej svetovej vojny opäť brojil proti hlave štátu. Takýto slovník je tradičnou formou prezentácie, ktorou sa Smer v opozícii ubral. Poslanci Smeru viackrát označili prezidentku za „americkú agentku“, ktorá robí len to, čo jej na americkej ambasáde povedia.

fico blaha protest dohoda Čítajte viac Ostrá kritika veľvyslancov: Smer šíri lži. Nie je to prvýkrát, Blaha dostal červenú a Fico je na čiernom zozname

V utorok pred novinármi označil proces skladania prezidentskej vlády za antidemokratický. Podľa jeho slov bude úradnícka vláda bude šíriť neoliberálnu, progresívnu ideológiu. Vládu odborníkov, ktorá má nastúpiť, nazýva preto „zvláštnou záujmovou skupinou“.

865 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Zuzana Čaputová