Fico klame. Čaputovú americkou agentkou nazval vlani, teraz to popiera

Predseda Smeru Robert Fico tvrdí, že prezidentku Zuzanu Čaputovú nikdy nenazval americkou agentkou. Ako ďalej uviedol v stredu v relácii Tak takto?! televízie TA3, taktiež nemôže niesť zodpovednosť za to, že ju ľudia nemajú radi.

10.05.2023 20:00
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico
debata (114)

„V utorok dostala prezidentka dve jednoduché otázky. Odpovedala na to tak, že podáva na nás žalobu. Snáď sa nejdeme teraz zaoberať psychickým stavom prezidentky. V tejto krajine sú vážnejšie problémy," uviedol Fico. Dodal, že prezidentka je súčasťou boja a Fico ani jeho kolegovia žiadne invektívy na adresu hlavy štátu neposielajú. „Tvrdo pomenúvame fakty. Jednoducho pani Čaputová je Sorošove dieťa, ako je aj pán Ľudovít Ódor (viceguvernér Národnej banky Slovenska, budúci úradnícky premiér, pozn. SITA)," povedal predseda Smeru.

VIDEO: Fico: Nikdy som Čaputovú americkou agentkou nenazval (10. máj 2023)
Video

Robert Fico ale v stredu klamal, alebo si len nepamätal na svoje slová z júna minulého roka. Na tlačovej besede k referendu o predčasných voľbách uviedol, že prezidentka dostala jasný pokyn z americkej ambasády, že musí vtedajšiu vládu držať, koľko sa len dá a ako dodal, „pani prezidentka je americká agentka“, ktorá presadzuje cudzie záujmy.

VIDEO: Fico: Čaputová je americká agentka (28. jún 2022)
Video

Podpredseda Národnej rady SR Peter Pčolinský (Sme rodina) uviedol, že politici by mali vážiť slová smerujúce k verejnosti. „Jedna vec sú fakty, ktoré treba povedať, ak je to nevyhnutné. Druhá vec je prilievať olej do ohňa. Ľudia majú toho naozaj dosť a posledné, čo potrebujú, je počúvať politikov, ako sa medzi sebou hádajú," povedal. Zároveň upozornil všetkých politikov, aby si dávali pozor na to, čo povedia počas predvolebnej kampane.

Neospravedlní sa Čítajte viac Fico sa prezidentke neospravedlní. Tvrdí, že iba používa tvrdé fakty. Pellegrini sa Čaputovej zastáva

Prezidentka Zuzana Čaputová sa bude právnymi prostriedkami brániť voči útokom predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Uviedla to na sociálnej sieti v reakcii na Ficove utorkové vyjadrenia o tom, že je americkou agentkou a konzultuje svoj postup s americkou ambasádou. „Zhruba v tom istom čase som mala ďalšie dva výsluchy ako poškodená pre nové vyhrážky zabitím voči mne a mojim blízkym. Dôvody vyhrážok ako vždy rovnaké – americká agentka, Soroš, americká ambasáda,“ napísala prezidentka. Zdôraznila, že už nebude po x-tý krát zdĺhavo vysvetľovať, že je to absolútne klamstvo a že okresný, krajský a napokon aj Ústavný súd SR sa jasne vyjadril, že tieto obvinenia sú nepodložené a prekračujú hranice politického súboja. „Poslanec Fico to vie. A vie aj to, že robiť z niekoho terč svojimi nenávistnými klamstvami už na Slovensku zabíjalo,“ poukázala.

čaputová, zuzana čaputová, Čítajte viac Fico opäť vyťahuje kartu Soros. Čaputovej sa vyhrážajú zabitím. Podnikne právne kroky
114 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Zuzana Čaputová