Saska chce pokračovať v reformách školstva. Predstavila svoj tím

Strana SaS chce pokračovať v reformách a opatreniach v školstve. Uviedol to exminister školstva a poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Branislav Gröhling. Na štvrtkovej tlačovej konferencii predstavil tím strany pre túto oblasť. Nazvali ho Rada pre budúcnosť školstva a má byť poradným orgánom strany s úlohou konzultovať návrhy a prinášať podnety z praxe.

11.05.2023 10:23
richard sulík Foto: ,
Richard Sulík
debata (11)

„Sme pripravení pokračovať v reformách a opatreniach, ktoré sme na ministerstve začali. Chceme tak robiť aj s tímom ľudí, ktorí od materských až po vysoké školy reprezentujú aj rodičov, odborníkov na duševné zdravie či ľudí, ktorí sa venujú mladým talentom,“ hovorí Gröhling.

Radu tvoria bývalí štátni tajomníci rezortu školstva Svetlana Síthová a Ľudovít Paulis, predseda Digitálnej koalície Mário Lelovský, pedagogička Anna Chlupíková, vysokoškolská profesorka v oblasti psychológie zdravia Andrea Madarasová Gecková a vedecký pracovník Martin Plesch. Členkami sú aj právnička Ivett Pavlis, pedagogička Saskia Repčíková. Externým konzultantom má byť aj Robert Mistrík.

Gröhling dodal, že chcú nadviazať na prácu, ktorú na ministerstve začali. „Spoločne chceme zabezpečiť, aby školstvo pripravilo deti na budúcnosť,“ uviedol.

Predseda SaS Richard Sulík Čítajte viac Na akom aute jazdí Sulík a kúpil by si niekedy elektromobil?
11 debata chyba
Viac na túto tému: #školstvo #Richard Sulík #reforma školstva #Branislav Gröhling #SASKA