Desivá nehoda pri Kútoch má jednu obeť a desiatky zranených. Autobus sa zrazil s kamiónom

Dopravná nehoda, ktorá sa v pondelok predpoludním stala na diaľnici D2 v smere do Kútov si vyžiadala jednu obeť, 59 osôb utrpelo zranenia rôzneho rozsahu. Aktualizovanú informáciu poskytla hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová. K hrozivej nehode došlo v oblasti obce Závod v smere do Českej republiky. Zrazil sa tam autobus a nákladné vozidlo.

15.05.2023 11:33 , aktualizované: 15:55
debata (40)
VIDEO: Zábery a informácie od hasičov priamo z miesta nehody
Video

„Na mieste udalosti zasahuje viac ako 30 hasičov z Malaciek a z Bratislavy, ktorí momentálne v spolupráci s odťahovou službou sprejazdňujú komunikáciu,“ uviedla Križanová. Osoby s ľahšími zraneniami sa nachádzajú v evakuačnom autobuse HaZZ a v stane Záchrannej brigády HaZZ v Malackách. Psychológovia HaZZ poskytujú na mieste udalosti krízovú intervenciu.

VIDEO: Zábery z miesta hrozivej nehody pri Kútoch
Video

Ľútosť nad tragickou nehodou vyjadril minister zdravotníctva Michal Palkovič spolu s vedením rezortu. „Bol som ubezpečený zo strany operačného strediska ZZS, ako aj nemocníc, že všetkým zraneným je poskytovaná okamžitá a kvalitná zdravotná starostlivosť. Urobíme všetko pre záchranu ich životov a zdravia. Je mi veľmi ľúto aj jedného vyhasnutého života, pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ vyjadril sa minister zdravotníctva.

Na snímke záchranársky vrtuľník pristáva k...
Na snímke hasiči zasahujú počas dopravnej...
+16Na snímke záchranné zložky prichádzajú k...

O desiatkach zranených hovorila aj hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová, v niektorých prípadoch ide podľa jej slov o ťažko zranené osoby. „Na pomoc sme im vyslali pozemných a leteckých záchranárov,“ dodala hovorkyňa OS ZZS.

Univerzitná nemocnica Bratislava v súvislosti s nehodou aktivovala traumatologic­ký plán.

Polícia okolnosti nehody vyšetruje. „Dychové skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme vodičov boli s negatívnym výsledkom,“ spresnila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. Polícia vodičom na sociálnej sieti odporučila, aby využili výjazdy z diaľnice D2 už v Lamači na smer Záhorská Bystrica, Stupava.

40 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #dopravná nehoda