Po nehode autobusu sú v UNB hospitalizovaní 12 pacienti, traja v kritickom stave

V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) je po pondelkovej hromadnej nehode na D2 hospitalizovaných 12 pacientov, z toho traja sú v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Eva Kliská.

16.05.2023 11:25 , aktualizované: 16:43
SR nehoda diaľnica D2 kamión autobus BAX Foto: ,
Na snímke záchranársky vrtuľník pristáva k miestu dopravnej nehody autobusu a nákladného vozidla, ku ktorej došlo na diaľnici D2, približne na 15. kilometri na úrovni odpočívadla Závod v smere do Českej republiky v pondelok 15. mája 2023.
debata (1)

Dvoch pacientov s ľahšími poraneniami plánujú v utorok prepustiť do domácej liečby. „Ostatní majú stredne ťažké až ťažké zranenia, ktoré si vyžadujú hospitalizáciu,“ doplnila hovorkyňa. Celkovo v pondelok do UNB previezli 29 pacientov. „Včera sme ošetrili osem ťažko zranených, dvoch stredne ťažko zranených a 19 ľahšie zranených pacientov,“ priblížila Kliská.

VIDEO: Zábery a informácie od hasičov priamo z miesta nehody

Video

V skalickej nemocnici sú aktuálne po nehode hospitalizované štyri pacientky vo veku 70 až 78 rokov so stredne ťažkými a ťažkými zraneniami. „Ide prevažne o viacpočetné zlomeniny, pomliaždeniny, otras mozgu,“ uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková. Jedna z pacientok musela byť podľa jej slov po prevoze okamžite operovaná. „Od včera sa stav pacientok výraznejšie nezmenil, ich stav je naďalej vážny,“ dodala.

VIDEO: Zábery z miesta hrozivej nehody pri Kútoch

Video
nehoda, kúty Čítajte viac Autobus plný maďarských dôchodcov a rumunský kamión. Je za tragickou nehodou mikrospánok?

V Nemocnici Malacky v pondelok ošetrili osem pacientov, pričom traja boli prepustení do domácej liečby a piati zostali hospitalizovaní. „Štyria ostávajú hospitalizovaní na chirurgickom oddelení, jeden na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny,“ ozrejmila pre TASR Martina Šoltésová, špecialistka internej a externej komunikácie spoločnosti, ktorej členom je aj prevádzkovateľ nemocnice v Malackách. Dodala, že všetci hospitalizovaní sú v súčasnosti v stabilizova­nom stave.

Pacientka je hospitalizovaná aj na jednotke intenzívnej starostlivosti kliniky úrazovej chirurgie a ortopédie Fakultnej nemocnice Trnava, pre TASR to potvrdil jej hovorca Matej Martovič. „Jej stav je stabilizovaný a je pri vedomí,“ dodal.

Video

Dopravná nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa v pondelok predpoludním stala na diaľnici D2 v smere do Kútov, si vyžiadala jednu obeť, 13 osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké poranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne poranenia.

Na snímke záchranársky vrtuľník pristáva k...
Na snímke hasiči zasahujú počas dopravnej...
+16Na snímke záchranné zložky prichádzajú k...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda autobusu