NAKA aktuálne zadržala štyri osoby pre korupciu v akcii Pilát

Národná kriminálna agentúra (NAKA) aktuálne zasahuje v Bratislavskom kraji. V policajnej akcii s krycím názvom Pilát zadržala štyri osoby pre korupciu. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

16.05.2023 12:12 , aktualizované: 16:04
debata (16)

„Zadržané boli štyri osoby Ladislav H., Daniel Č., Milan G. a Ján J.,“ priblížili policajti. Podľa ich slov má ísť o jedného súčasného a troch bývalých príslušníkov Finančnej správy SR.

Medzi zadržanými by podľa aktualít mali byť Ladislav Hanniker a Daniel Čech.

VIDEO: Takto NAKA zasahovala v inom prípade – v akcii Mamonár.

Video

Polícia avizovala, že osoby sú podozrivé zo spáchania korupčnej trestnej činnosti, ktorej sa mali dopúšťať v období rokov 2017 až 2021 so spôsobením škody vo výške viac ako 200 000 eur.

„Ide o podozrenie z korupčnej trestnej činnosti, ktorá mala spočívať v tom, že boli odvádzané finančné prostriedky osobám z prostredia finančnej správy v súvislosti s tým, aby nedochádzalo k vykonávaniu colných kontrol u vybraných veľkých podnikateľských subjektov,“ priblížil špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

„Momentálne sú so zadržanými vykonávané prvotné neodkladné úkony, a preto nie je možné zatiaľ poskytnúť bližšie informácie,“ doplnila polícia.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #polícia #NAKA