Naďovi s Hegerom zostáva štátna ochranka. Na rozdiel od Vlčana však nemajú nárok na trojmesačné odstupné

Bývalý minister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) priznal, že pre dlhodobé vyhrážky zabitím mu bude štát aj ako poslancovi poskytovať ochranku. Vypýtal si ju na odporúčanie Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a strážiť by ho mala minimálne najbližších 90 dní. Rozhodol o tom minister vnútra.

16.05.2023 15:50
Naď, Heger, Budaj, Foto:
Staronoví poslanci Eduard Heger, Jaroslav Naď a Ján Budaj.
debata (22)

Naď však nie je sám, koho v parlamente sprevádza štátom platená ochranka. Jeho stranícky kolega a expremiér Eduard Heger ju bude mať naďalej pridelenú na 90 dní.

Exministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) sa po chodbách parlamentu pohybovala sama. Inak tomu nebolo ani pri bývalom ministrovi práce Milanovi Krajniakovi (Sme rodina) či Jánovi Budajovi (Demokrati).

Odchádzajúci ministri majú podľa zákona nárok aj na odstupné vo výške troch platov. Ide o sumu takmer 14-tisíc eur, no odstupné nedostanú všetci. Nárok naň majú len tí, ktorí v predchádzajúcich voľbách neboli zvolení a ani sa nevrátili do parlamentu.

VIDEO: Heger: Sme späť v parlamente – v mieste silnej radiácie
Video
prelet stihaciek Mig 29,Bratislava Čítajte viac Naď zverejnil utajovaný právny názor. Je presvedčený, že darovať MiG-29 Ukrajine bolo správne

Úrad vlády spresnil, že ustanovenie o odstupnom sa nevzťahuje na člena vlády, ktorý bezprostredne po skončení výkonu funkcie začal vykonávať inú funkciu ústavného činiteľa Slovenskej republiky. Tri platy by tak mali dostať Viliam Karas, Rastislav Káčer, Karel Hirman, Natália Milanová, Andrej Doležal, Ján Horecký a Samuel Vlčan.

Práve Vlčanova dotačná kauza zlomila Hegerovej vláde väz.

SR MIRRI SK8 vzdelávanie žiaci digitalizácia príspevok BAX Čítajte viac Remišová sa pochválila tromi rokmi úspechov na ministerstve. Musíme s nasadením brániť naše národné záujmy, vyhlásila

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Eduard Heger #strana Demokrati #Čaputovej úradnícka vláda