Blúzni OĽANO? Vetrák: Vallo vďaka spojeniu s PS cez Ódora a Čaputovú dostane 50 miliónov

OĽANO má podozrenie, že mesto Bratislava dostane od vlády 50 miliónov eur, ktoré zvýšili z balíka pomoci. Apeluje na ich férové rozdelenie obciam a mestám na Slovensku, údajný postup vlády kritizuje.

16.05.2023 18:14 , aktualizované: 19:09
Matúš Vallo Team Vallo Foto:
Matúš Vallo
debata (15)

Argumentuje prepojeniami predsedu vlády odborníkov Ľudovíta Ódora a prezidentky Zuzany Čaputovej na Progresívne Slovensko, s ktorým je spájaný aj primátor Bratislavy Matúš Vallo. Podľa slov poslanca Národnej rady za OĽANO Milana Vetráka sa dohoda začala pripravovať. Preto hnutie vyzvalo premiéra, aby sa vyjadril, ako k tomu pristúpi.

Mesto: OĽANO klame

Bratislava sa voči tvrdeniam OĽANO o tajnej dohode s Úradom vlády SR, na základe ktorej malo dostať 50 miliónov eur. Podľa magistrátu ide o ďalšie z účelových klamstiev lídra hnutia Igora Matoviča, ďalší z útokov na hlavné mesto Slovenskej republiky a cez mesto aj na Progresívne Slovensko.

Video
Primátor Matúš Vallo: Bratislava príde o 40 miliónov / Zdroj: TV PRAVDA

„Aj keby Bratislava takýchto 50 miliónov dostala, stále by to bolo menej, ako atómovky Igora Matoviča a poslanca Vetráka zobrali Bratislave od minulého roka," dodala hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

Igor Matovič, parlament, májová schôdza Čítajte viac Matovič konšpiruje o Vlčanovi: Čaputová vyčkávala kvôli človeku z PS. Ondráš: S prezidentkou som nehovoril

„Odmietame takéto tajné a netransparentné dohody na úkor obcí na Slovensku,“ uviedol Vetrák. Súhlasí, že aj Bratislava potrebuje finančnú pomoc. Poznamenal, že doteraz poskytnuté prostriedky na kompenzácie samosprávam využívalo i hlavné mesto. Podľa Vetráka by bolo prirodzené zostatok peňazí určených na pomoc samosprávam rozdeliť mestám a obciam a prihliadať pritom na ich jednotlivé problémy. Peniaze sa však podľa neho musia rozdeliť férovo.

Heger: Plán obnovy je úspešný, dostali sme ďalších 709 miliónov eur
Video

Vetrák zatiaľ nevie, v akom štádiu je spomínaná dohoda a kedy sa začala pripravovať. Odvoláva sa na informácie z rezortov aj úradu vlády, že bez spravodlivého rozdelenia financií sa už pripravuje dohoda výlučne s Bratislavou.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Čaputovej úradnícka vláda