Do KDH mieri exminister školstva Horecký

Do mimoparlamentného KDH prichádza bývalý minister školstva Ján Horecký. Ako súčasť tímu kresťanských demokratov má podľa vlastných slov dlhodobejšiu rezortnú víziu, informovala hovorkyňa KDH Lenka Halamová. Hnutie označilo za jednu zo svojich priorít práve školstvo, zdôrazňuje potrebu systémových zmien.

18.05.2023 09:34
debata (7)
VIDEO: Horecký pri nástupe do čela školstva: Som ministrom zhody, nikto nám pod tankami nevnucuje ideológiu
Video

„Solídnosť a čitateľnosť KDH je pre mňa najlepšou alternatívou k povrchnosti, politike založenej na prvých dojmoch a hrubozrnnej komunikácii. KDH nerozdeľuje ľudí, nestraní iba nejakej časti spoločnosti, ale je pripravené prispieť k prosperite všetkých a k lepšej budúcnosti celej krajiny,“ vysvetlil svoje rozhodnutie pre vstup do hnutia Horecký.

VIDEO: Jaroslav Naď o spájaní s KDH: Už dvakrát narazili čelom do steny
Video

Za dôležité považuje dotiahnuť kurikulárnu reformu a systém podpory detí, žiakov a učiteľov. Zdôraznil potrebu prehodnotiť systém financovania a manažovania regionálnych aj vysokých škôl a vedecko-výskumných pracovísk. Apeluje na kontinuálnu podporu súčasných učiteľov a výskumníkov. Pracovať chce aj na príprave a vzdelávaní nových pracovníkov v školstve.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #Ján Horecký