V prípade novoročnej vraždy v Michalovciach nastal posun

Vražda na Nový rok v Michalovciach otriasla Slovenskom. Na chodníku tam našli dobodané telo ženy. Vyšetrovanie tragédie naďalej pokračuje. Boli zrealizované výsluchy svedkov, poškodených, taktiež bol opakovane vypočutý obvinený. Obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy bolo vznesené jednej osobe, informovali policajti na sociálnej sieti.

19.05.2023 09:11 , aktualizované: 10:25
SR Košice vražda Michalovce prokuratúra väzba... Foto: ,
Na snímke obvineného 18-ročného V. H. predvádzajú policajti pred sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu Košice II, vo štvrtok 5. januára 2023 v Košiciach. Archívna snímka.
debata (7)

„Získaná dôkazná situácia umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach vzniesť aj obvinenie zo zločinu marenia spravodlivosti jednej osobe (J. H.), ktorá počas vyšetrovania ovplyvňovala svedkov. V tomto prípade však ide o počiatočnú fázu vo vyšetrovaní, preto bližšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť, ale urobíme tak hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy polícia obvinila 18-ročného Valentína H., súd rozhodol o jeho vzatí do väzby.

„Doposiaľ bolo zrealizovaných viac ako 20 výsluchov svedkov, poškodených, taktiež bol opakovane vypočutý obvinený,“ dodala hovorkyňa.

Video
Vražda v Michalovciach na zábere z bezpečnostnej kamery

K vražde v Michalovciach, pri ktorej zomrela 46-ročná žena, došlo ráno na Nový rok. Obvinený 18-ročný Valentín H. ju naháňal a viackrát bodol. Následne jej ukradol mobilný telefón a peňaženku. Žena zraneniam na mieste podľahla.

Na tomto mieste páchateľ dobodal 46-ročnú Eriku.
Na tomto mieste sa stal prvý incident. Žena ako...
+9Hoci sú na ul. kpt. Nálepku byty, nik na krik...

Ohavný čin sa stal takmer v centre mesta. Bývalá zdravotná sestra Erika si mala v skorých ranných hodinách ísť vybrať peniaze z bankomatu. Nie je známe, prečo tak urobila. Niektorí tvrdia, že sa vracala z práce, iní, že si len v teplákoch odskočila z domu v čase, keď jej partner ešte spal. V ten deň mali ísť na návštevu k Erikiným rodičom.

Bez nazvu Čítajte viac VIDEO: Unikal dva dni. Polícia chytila podozrivého z vraždy ženy v Michalovciach

Už tam si ju mal podľa tvrdení polície i niekoľkých ďalších svedkov sledovať vrah. Krátko potom, ako si peniaze vybrala, ju mal najskôr viackrát bodnúť na parkovisku na Ulici Sama Chalupku do rôznych častí trupu. Erika sa nevzdávala a ako ukazujú aj zábery z bezpečnostných kamier, po prvom útoku utekala a kričala o pomoc. Ulice však boli prázdne a výkriky zúfalej a vystrašenej ženy nikto nepočul. Páchateľ ju nakoniec dobehol pri lekárni a zasadil jej posledných pár rán. Erika útok neprežila. Telo našla až neskôr po pol siedmej náhodná okoloidúca a hľadali ju aj rodičia.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda v Michalovciach