Rodičia Jána Kuciaka sú sklamaní. Fuj nášmu súdnictvu, povedala mama Martiny Kušnírovej

Rodiny zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej nerozumejú verdiktu súdu v prípade ich vraždy. Súdnu sieň opustili ešte počas vyhlasovania rozsudku, ktorým Špecializovaný trestný súd (ŠTS) spod obžaloby oslobodil podnikateľa Mariana Kočnera.

19.05.2023 17:14 , aktualizované: 17:39
debata (64)
Video
Reakcie rodičov po vynesení rozsudku / Zdroj: TA3.

„Absolútne nechápem. Zsuzsová odsúdená, Kočner nevinný,“ skonštatoval otec Jána Kuciaka. Rodina zavraždených je z rozsudku sklamaná. „Fuj nášmu súdnictvu,“ povedala mama Martiny Kušnírovej.

„Samozrejme, odvoláme sa,“ pokračovala Zlatica Kušnírová. „Nie je možné, ako to ide na našich súdoch, čo sa tu deje, na to nemám slová. Neviem, ako to vysvetlí súd, že Alena Zsuzsová mala v krabici od topánok 200-tisíc a na druhej strane bola nezamestnaná. Niekto na ten súd tlačí. Je to môj názor a za tým si stojím. Oni hádam čakajú, kým mi traja zomrieme, niekoho z nás klepne a nikto sa viac nebude domáhať spravodlivosti. Musíme sa otriasť. Musí vyhrať spravodlivosť. Naše deti neurobili nič zlé. A práve tí, čo konali zlo, konajú ho ďalej. A to je hanba celej justícii,“ dodala.

kočner Čítajte viac Kočner je podľa súdu nevinný. Zsuzsová dostala za prípravu vraždy Kuciaka, Žilinku a Šufliarskeho 25 rokov (online)

Rozčarovaný bol aj otec Jána Kuciaka Jozef, jeho manželka Janka sa zmohla len na slzy. „Už keď začali hovoriť, ako koho potrestali, som šípil, že je zle,“ trasúcim sa hlasom reprodukoval dojmy zo súdnej siene. „Hovoril som si, že najskôr vynesú nižšie tresty a potom najvyšší. Zaskočilo ma to, nedáva mi to logiku. Som zvedavý na odôvodnenie, prečo bol vlastne Kočner oslobodený. Musel to financovať on, Zsuzsová na to nemohla mať peniaze. Nikdy ti nepochopím. Odvoláme sa, je to pre nás náročné, bude to zase dlho trvať a ktovie či sa dožijeme, že sa to vôbec skončí.“

Video
Rodičia Jána Kuciaka odišli zo súdu v slzách / Zdroj: TV Pravda

Podnikateľa Mariana Kočnera v piatok ŠTS oslobodil spod obžaloby v prípade objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka aj v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Alena Zsuzsová je vinná. Súd jej vymeral 25-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Marian Kočner prichádza na súd.
V prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a...
+14V prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a...

S rodičmi Jána a Martiny sa Pravda rozprávala aj v predvečer vynesenia rozsudku

Jana Kuciaková, Jozef Kuciak Čítajte viac Jozef Kuciak: Na doživotí mi až tak nezáleží, musím vidieť ľútosť Zlatica Kušnírová Čítajte viac Kočner so Zsuzsovou sú citovo vyprahnutí. Zaslúžia si najvyšší trest, hovorí Kušnírová

© Autorské práva vyhradené

64 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #vražda novinára Jána Kuciaka