Je mi z teba zle! Debata Valla a Vetráka priniesla dramatický koniec

Poslanec OĽaNO Milan Vetrák tento týždeň vzniesol podozrenie, že mesto Bratislava dostane od vlády 50 miliónov eur, ktoré zvýšili z balíka pomoci. Hlavné mesto na čele s Matúšom Vallom sa ohradilo voči tvrdenia o tajnej dohode s novou vládou odborníkov. Všetko si mali vyjasniť v debate pred kamerami spravodajskej televízie ta3. Takúto drámu na záver však nikto nečakal.

20.05.2023 09:10
debata (70)
Video
Je mi z teba zle! Horúci záver debaty Vallo - Vetrák v ta3 / Zdroj: TV Pravda/ta3

Vetrák kritizoval údajný postup vlády a apeloval na férové rozdelenie peňazí obciam a mestám na Slovensku. Argumentoval prepojeniami predsedu vlády odborníkov Ľudovíta Ódora a prezidentky Zuzany Čaputovej na Progresívne Slovensko, s ktorým je spájaný aj primátor Vallo. Podľa slov poslanca za OĽaNO sa dohoda začala pripravovať. Preto hnutie vyzvalo premiéra, aby sa vyjadril, ako k tomu pristúpi.

Vetrák nevedel povedať, v akom štádiu je spomínaná dohoda a kedy sa začala pripravovať. Odvolával sa na informácie z rezortov aj úradu vlády, že bez spravodlivého rozdelenia financií sa už pripravuje dohoda výlučne s Bratislavou.

Matúš Vallo Team Vallo Čítajte viac Blúzni OĽANO? Vetrák: Vallo vďaka spojeniu s PS cez Ódora a Čaputovú dostane 50 miliónov

Na to bezprostredne zareagoval bratislavský magistrát, podľa ktorého ide o ďalšie z účelových klamstiev lídra hnutia Igora Matoviča, ďalší z útokov na hlavné mesto Slovenskej republiky a cez mesto aj na Progresívne Slovensko.

„Aj keby Bratislava takýchto 50 miliónov dostala, stále by to bolo menej, ako atómovky Igora Matoviča a poslanca Vetráka zobrali Bratislave od minulého roka,“ uviedla hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

Premiér Ódor tvrdenia OĽaNO označil za nezmysly. „Žiadne také stretnutie nebolo, žiadna tajná dohoda. Považujem tieto veci za nezmysly a nebudem ich komentovať,“ uviedol na tlačovej konferencii na ministerstve financií.

SR EKO Bratislava MPRV SAMO potraviny BAX Čítajte viac Matovičov poslanec prišiel s novým nápadom. Ľudia by mohli dostávať potravinové šeky

Nezhody si Vetrák a Vallo chceli vyjasniť pred kamerami. Zazneli argumenty oboch strán, aj keď k žiadnej zhode neprišlo. „Mal som informácie z prostredia štátnej správy, kde som si to overoval. Začala sa tá dohoda pripravovať ešte za predchádzajúceho predsedu vlády,“ tvrdil Vetrák.

„Taká dohoda neexistuje. Čudujem sa, že si niekto môže vymyslieť takéto bláznovstvá. Tieto útoky na Bratislavu si nenecháme a budeme sa brániť,“ reagoval Vallo a pripomenul, že už šéf Smeru Robert Fico mal problém s Bratislavou. „Prestaňte aj vy s touto paranojou a prenášať ju do nášho mesta. Nechajte nás robiť našu robotu a nevymýšľajte si,“ dodal bratislavský primátor.

Záver debaty priniesol drámu v priamom prenose. „Je mi ľúto, že ty ako Bratislavčan si sa dal na túto vlnu,“ vyhlásil Vallo na adresu Vetráka. „Nezaťahujte nás do svojich paranoidných hier, ktoré prinášate z veľkej politiky do vašej upotenej kampane. Škodíte Bratislave, škodíte aj Slovensku,“ soptil primátor.

„Ďakujem pekne a pozdravujem všetkých, ideálne rodiny s deťmi, ktoré okráda pán primátor o peniaze,“ neodpustil si Vetrák na záver a Vallo to nenechal len tak.

„Normálne je mi z teba zle!“ povedal zvýšeným hlasom primátor, ktorý sa zberal preč zo štúdia. „Ani pol slova pravdy si nepovedal,“ dodal ešte Vetrák.

70 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #matúš vallo #Milan Vetrák