Politici k rozsudku v kauze Kuciak. Príbeh ešte nie je dokončený: Šipoš je sklamaný a Gröhling má mnoho otázok

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku uznal z objednávky a prípavy vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej Alenu Zsuzsovú. Mariana Kočnera už druhýkrát oslobodili. Politikov rozhodnutie zaskočilo, no rešpektujú ho.

21.05.2023 17:00
kočner, kuciak Foto: ,
Marian Kočner na súde v Pezinku.
debata (39)

Kauza sa stále nekončí. Právni zástupcovia poškodených sa odvolali a prípad tak opäť smeruje na najvyšší súd.

VIDEO Politici k rozsudku v kauze Kuciak

Video
Zdroj: TV Pravda/Ivan Majerský

Príbeh nie je dokončený

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš bol z rozsudku osobne sklamaný. „Prečo by si nejaká neznáma žena, ktorá ledva prežije, objednávala vraždu novinára, ktorý písal o obrovských kauzách Smeru a Kočner?“ pýta sa.

kuciak, rodičia Čítajte viac Čo oslobodilo Kočnera? Dôkazy boli nepriame a len „z počutia“. Kauza Kuciak ide znova na Najvyšší súd

„Myslím si, že príbeh nie je dokončený. Som rád, že sa obhajcovia a advokáti pozostalých odvolali. Pevne verím, že si raz Kočner nakoniec raz vypočuje spravodlivý rozsudok,“ uviedol s tým, že verí, že všetkých, ktorí vraždu spáchali, raz dobehne spravodlivosť.

VIDEO Ako súd oslobodil Kočnera, poslal Zsuzsovú do väzenia a reakcie rodičov Jána a Martiny

Video
Zdroj: TV Pravda/Ivan Majerský

Podpredseda Sasky Branislav Gröhling chce budovať demokratickú krajinu a chce dôverovať rozhodnutiam súdov. „Ale nedostal som odpoveď na množstvo mojich otázok,“ uviedol. „My sa pýtame, prečo by zosnovala (Zsuzsová, pozn. red.) takýto zločin? Kto ho zaplatil?. Na toto sme nedostali odpoveď, je to zvláštne a chceme sa pýtať. Myslím si, že mali vysvetliť Slovensku, prečo tak rozhodli,“ uviedol s tým, že nezodpovedaných otázok je veľmi veľa.

Podľa poslankyne Hlasu Denisy Sakovej žiadny rozsudok nikdy nenahradí smrť dvoch mladých ľudí. „Myslím si, že to nie je ani satisfakcia pre rodičov. Nikdy nebude,“ povedala. „Keď som sadla na stoličku ministerky vnútra, zhruba za štyri až päť mesiacov boli vrahovia zatknutí a obvinení, takisto aj pani Zsuzsová. Marian Kočner bol už vtedy vo väzbe pre inú trestnú činnosť. Ja rozhodnutie prvostupňového súdu akceptujel. Viem že sa všetky strany odvolali a uvidíme, ako bude odvolanie pokračovať na druhom stupni,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Denisa Saková #Branislav Gröhling #Michal Šipoš #Ján Kuciak a Martina Kušnírová