Pre únik odposluchov v kauze vyšetrovateľov NAKA sa začalo trestné stíhanie

V prípade úniku odposluchov v kauze obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Čurillu a spol. sa v marci začalo trestné stíhanie. Podozrivým je príslušník Policajného zboru. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca Krajskej prokuratúry (KP) Bratislava Juraj Chylo.

26.05.2023 11:40
debata (6)

„Pod dozorom prokurátora Krajskej prokuratúry Bratislava vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby v marci roku 2023 začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti podľa paragrafu 353 ods. 1 Trestného zákona, pričom vo veci sú vykonávané procesné úkony smerujúce k objasneniu veci, tzv. únikov odposluchov v konkrétnej trestnej veci,“ povedal Chylo.

Demokrati, strana, Heger, Čítajte viac Heger obviňuje Smer z manipulácie policajných nahrávok. Čekovský pustil hlas podobný Ficovi

Ozrejmil, že trestné stíhanie začal vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby z dôvodu, že podozrivým z vyzradenia utajovaných skutočností pod stupňom utajenia „Vyhradené“ je príslušník Policajného zboru.

hranol, kali Čítajte viac Fico to so špinavcami a zvieratami opäť prestrelil. Čurillovci nejdú po krku Smeru, ale zločincom

Príslušníkov NAKA a tiež bývalého dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Scholza obvinili v septembri 2021. Krajský súd v Bratislave ich v októbri 2021 prepustil z väzby na slobodu a skonštatoval, že ich trestné stíhanie je neopodstatnené.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Ján Čurilla