Aliancia stredoškolákov dostala podnety o účasti slovenského dezinformátora v maturitnej komisii

Aliancia stredoškolákov dostala podnety od študentov, ktorých dôvodom bola účasť slovenského dezinformátora a člena nezákonných protestov Občianskeho tribunálu Milana Laurinca v maturitnej komisii na jednom z bratislavských gymnázií.

28.05.2023 11:20
debata (27)

Stredoškoláci sú toho názoru, že extrémizmus a nenávisť do škôl nepatria. „Sme hlboko pobúrení krokom dotyčnej školy, ktorá dovolila jednej z významných osobností slovenskej dezinformačnej scény byť členom maturitnej komisie počas maturitného týždňa. Ak chceme na Slovensku bojovať proti extrémizmu a dezinformáciám, musíme začať na školách," myslí si Aliancia. Podľa nich je neprijateľné, aby v maturitnej komisii sedel pedagogický zamestnanec, ktorý svojím správaním veľmi negatívne ovplyvňuje študentov.

„Dotyčnú školu v najbližších hodinách formou mailu požiadame o vyjadrenie a stanovisko, podľa akých kritérií vybrali dotyčného pedagóga za člena maturitnej komisie. Situáciu sa budeme snažiť riešiť čím skôr aj s ministrom školstva (Danielom Bútorom, pozn. SITA), s ktorým sa chceme v najbližšom čase stretnúť, a s ďalšími kompetentnými organizáciami," informovala Aliancia stredoškolákov v tlačovej správe.

globsec zelenskyj Čítajte viac Keby inštitúcie robili, čo majú, ľudia by im dôverovali. Na Slovensku rastie podhubie dezinformácií
27 debata chyba
Viac na túto tému: #maturitné skúšky #Aliancia stredoškolákov #dezinformácia