Vodiča, ktorý v Zemplínskych Kopčanoch zrazil dve deti, vzali do väzby

V prípade májovej dopravnej nehody pri obci Zemplínske Kopčany v okrese Michalovce, pri ktorej prišli o život dve deti, polícia obvinila 19-ročného vodiča z Michalovského okresu pre zločin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví. Informovala o tom polícia. Vodiča vzali do väzby, potvrdila hovorkyňa košického krajského súdu Anna Pančurová.

29.05.2023 15:46 , aktualizované: 30.05.2023 16:35
Tragická nehoda na Zemplíne Foto:
Tragická nehoda na Zemplíne, vodič vyletel z cesty a zabil dve deti.
debata (3)

„Za tieto skutky obvinenému mladému vodičovi po dokázaní viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Sudca pre prípravné konanie OS Michalovce vyhovel návrhu trestného prokurátora a vzal do takzvanej preventívnej väzby Nikolasa B., obvineného zo zločinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví, pretože existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti,“ uviedla s tým, že obvinený proti tomuto rozhodnutiu podal sťažnosť. Rozhodovať o nej bude Krajský súd v Košiciach.

Tragická nehoda na Zemplíne, vodič vyletel z...
Tragická nehoda na Zemplíne, vodič vyletel z...
+2Tragická nehoda na Zemplíne, vodič vyletel z...

Ako predtým informovala polícia, k nehode došlo v piatok okolo 21.00 h. Mladík viedol vozidlo zn. BMW, obeťami nehody sú dievča narodené v roku 2011 a chlapec narodený v roku 2008. Vodič podľa zistení smeroval od obce Slavkovce do Zemplínskych Kopčian. „Počas prechádzania miernej ľavotočivej zákruty sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky,“ uviedla polícia s tým, že približne 50 metrov od začiatku obce zrazil dvoch maloletých chodcov, ktorí pravdepodobne kráčali oproti idúcemu vozidlu. Obe deti utrpeli pri zrážke zranenia, ktorým na mieste podľahli.

Video
Prízraky v hmle na diaľnici, autá pri nehode lietali na všetky strany

Vodiča a spolujazdca previezli do michalovskej nemocnice, utrpeli zranenia nešpecifikovaného rozsahu. Vodiča podrobili dychovej skúške, tá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. Na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v organizme v nemocnici vodičovi aj spolujazdcovi odobrali biologický materiál.

Tragická nehoda na Zemplíne Čítajte viac Po zrážke prišli o život dve deti, vodič mal vyletieť z cesty po bláznivej rýchlosti. Opitý nebol
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #dopravná nehoda