Drsný odkaz: Šimečka dostal krompáčom do hlavy. Neodradí ma to, aj keď je to extrém

Predvolebná kampaň začína byť poriadne ostrá. Iskrí to medzi poslancami v parlamente a aj medzi lídrami strán, čo sa, bohužiaľ, prenáša aj na ľudí. Nenávistné prejavy na bilboardoch sa vyskytujú tradične po celom Slovensku. Líder Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečkovi však niekto adresoval skutočne drsný odkaz. Na jeden z bilboardov mu niekto „zaťal“ krompáčom do hlavy s odkazom „zbohom“.

31.05.2023 12:00
Michal Šimečka, Progresívne Slovensko Foto: ,
Predseda Progresívneho Slovensko Michal Šimečka
debata (186)

Líder PS zverejnil incident na sociálnej sieti. Údajne malo ísť o nový krompáč, zakúpený priamo na túto akciu. „Fotky mi intenzívne posielajú do schránky a vešajú na siete,“ uviedol Šimečka.

Video
Šimečka v Ide o pravdu: PS je unikát, riešime výzvy budúcnosti. Odmieta vládny chaos aj extrémistov / Zdroj: TV Pravda

Táto forma je extrémna, ale neodradí ma

Niečo takéto ho však neodradí. „Do politiky som pred piatimi rokmi prišiel preto, aby som menil veci na Slovensku k lepšiemu. Vyhrážky dostávam priebežne, podobne ako iní politici a političky. A hoci táto konkrétna forma je ozaj extrémna, na mojom odhodlaní nič nezmení,“ skonštatoval.

Na jednom z bilboardov niekto „zaťal“ Šimečkovi... Foto: FB/Michal Šimečka
Michal Šimečka, bilboard Na jednom z bilboardov niekto „zaťal“ Šimečkovi krompáčom do hlavy s odkazom „zbohom“

Za hrubnutie politickej kultúry na Slovensku podľa neho môžu najmä politici zo Smeru, ĽS NS a Republiky. „No veľký podiel má, žiaľ, aj bývalý premiér Matovič, a všetci, ktorí mu roky kryli chrbát. Vulgárne urážky, osobné útoky, hysterické klamstvá, to všetko je aj jeho štýl práce,“ myslí si.

Ľudia podľa neho tieto prejavy citlivo vnímajú a mnohí ich začnú považovať za normálne. „Potom sa prelievajú aj do takýchto činov a odrádzajú od politiky kopec slušných šikovných ľudí, ktorých by sme v nej potrebovali,“ uviedol s tým, že nesúhlas v politike je podľa neho normálny.

„Veď preto sme v rôznych stranách. Aj nesúhlasiť sa však dá slušne a vecne. V PS budeme kampaň viesť na odborných témach, o programe pre budúcnosť Slovenska. A k rovnakému postupu vyzývame aj ostatné politické strany,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

186 debata chyba
Viac na túto tému: #Progresívne Slovensko #Michal Šimečka